Hünnap, kiraz ve vişneye alternatif oldu | Hünnapın faydaları

Hünnap, kiraz ve vişneye alternatif oldu | Hünnapın faydaları

Kütahya’nın Simav ilçesinde yetiştirilen hünnap, vişne ve kiraza alternatif oldu. İlçeye bağlı Yeşilköy’de çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Kahraman, son yıllarda kiraz ve vişneden para kazanamaması üzerine alternatif ürün olarak Hünnap yetiştirmeye karar verdiğini dile getirdi.

Hünnap’a ilgi duyan vatandaşların ilgi odağı haline geldiği bahçesinde her gün meraklı çiftçileri ağırlayıp bilgiler verdiğini dile getiren Kahraman,

“Hünnap yetiştirme kararı vermekle çok isabetli bir iş yaptığımı sanıyorum. Simav’ın iklim ve toprak yapısı hünnap yetiştirmeye çok elverişli.

Ancak bu güne kadar hünnap yetiştiren kimse çıkmamış. Bir fidanın ortalama 30 kilo gram dolayında ürün verdiğini söylüyorlar. Hünnapın hasadı en az 6-7 hafta sürüyor, şimdi meraklıları bahçeme kadar gelip benden bilgi alıyorlar” dedi.

İHA'nın haberine göre bahçesinde ürettiği hünnapları Simav’da Pazar yerinde kilosu 5 TL’den satmayı planladığını dile getiren üretici Kahraman, “Hünnap Simav’ı, Simavlılarda hünnapı çok sevdik. Çiftçi arkadaşlarımı kiraz ve vişneye alternatif ürün olarak hem verimli hem de şifalı bitki yetiştirmeye davet ediyorum" diye konuştu. 

HÜNNAPIN FAYDALARI

Hünnap meyvesi, hastalık sürecini tersine çevirir; ağır hasta bedenini rahatlatır ve gücü artırdığı söylenir. Ortak inanç; meyveler günlük olarak normal oranda alınırsa, fiziksel olarak ten rengi ve tonu geliştirir. Meyvesi; aspirin gibi, ateşi düşürüp ağrı ve stresi azaltmada ve güçlü bir zihinsel yorgunluk, fiziksel güçsüzlük veya ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında önerilir. Romatizmal semptomlarının tedavisinde saltanatınızı sürmeye ve stres veya yaştan muzdarip olup, gövdeyi gençleştirdiği söylenmektedir. Bağırsak veya solunum gribini önlemek ve birlikte kurtarma işlemi hızlandırmak için kullanılır. Yorgunluğun neden olduğu stres gibi sendromlarda vücudun tekrar kendini inşa etmesini hızlandırarak gücü arttırdığından koruyucu hekimlikte kullanıldığı eski kaynaklarda geçer.

16-09/17/indir-1.jpg

Hünnap meyvesi, guanozin siklik monofosfat (cGMP) ve siklik AMP (cAMP), hücresel düzeyde vücut için haberci olarak hareket en yüksek konsantrasyon içerir.

İçeriğinde niacin, riboflavin, tiamin ağır konsantrasyonları ve A vitamini iki türde içerir. 100 Kat daha fazla C vitamini sonra elma ve 20 kat daha fazla narenciye içerir. Mineraller; kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, sodyum ve çinko içerir. Hücresel ve sağlık damar işlevlerine destek fenoller ve dokuz bioflavonoid’lerden bir dizi içerir. 18 24 Amino asitler, insan için yaşamsaldır; içeriğinde organik asitler, en önemli varlık betulinic asit çok çeşitli Betulinic Asit bir anti-kanser ajanı olarak geçtiğimiz on yıl içinde araştırmalar yapılmıştır: Neden sadece mitokondri (kanser hücreleri) ni hedefleyerek apoptoz veya programlanmış hücre ölümü gerçekleştirir ve sağlıklı hücrelere dokunmamakta olduğu üzerinde. Ayrıca HIV1 enfeksiyonun ilerlemesini geciktirir bulundu.

16-09/17/hunnap-bsm8e0pf.jpg

Araplar; bitkinin yapraklarını ishal, bağırsak parazit ve solucanları öldürmekte kullanır. Meyveleri, öksürük tedavisi ve diğer akciğer şikayetlerini gidermek için, hatta iç organları yatıştırmaya ve onların su tutmasını azalttığı söyleniyor.

Hünnap meyvesi, hastalık sürecini tersine çevirir; ağır hasta bedenini rahatlatır ve gücü artırdığı söylenir.

Yabani hünnap; özellikle mide ve genel bir tonik olarak kullanılan küçük, ekşi meyve üretir.

Ortak inanç; meyveler günlük olarak normal oranda alınırsa, fiziksel olarak ten rengi ve tonu geliştirir. Meyvesi; aspirin gibi, ateşi düşürüp ağrı ve stresi azaltmada ve güçlü bir zihinsel yorgunluk, fiziksel güçsüzlük veya ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında önerilir. Romatizmal semptomlarının tedavisinde saltanatınızı sürmeye ve stres veya yaştan muzdarip olup, gövdeyi gençleştirdiği söylenmektedir. Bağırsak veya solunum gribini önlemek ve birlikte kurtarma işlemi hızlandırmak için kullanılır. Yorgunluğun neden olduğu stres gibi sendromlarda vücudun tekrar kendini inşa etmesini hızlandırarak gücü arttırdığından koruyucu hekimlikte kullanıldığı eski kaynaklarda geçer.
Modern Çin tıbbında hünnap, nefes ve ciddi duygusal sıkıntı ve sinirlere bağlı halsizlik darlığı tedavisinde ve tatsız otları maskelemek için ve dalak, mide için kullanılır.

Bilim adamları hünnapla beslenen farelerin dayanıklılığını, karbon tetraklorüre maruz bırakılan tavşanlarda bir hafta boyunca günlük hünnap çay tükettiriliyor, onlar diğer gruba göre daha hızlı iyileşiyor. Ayrıca karaciğer üzerindeki hünnap olumlu etkisinin göstergesi olarak; tavşanlara bir toksik kimyasal meyve yedirilerek hünnap tükettirilen grubun daha hızlı iyileştiği dahası; hünnap hepatit ve siroza muzdarip olan hastaların karaciğer fonksiyonlarını geliştirdi.

Taze hünnap, yaralar ve karın ağrısı için mükemmel kabul edilir. Yaprakları tifo hastası çocukların tedavisinde kullanılır. Ayrıca, bulaşıcı hastalıklar için odun özü, güçlü bir kan tonik olarak kabul edilir. Çiçek hastalığı, kızamık ve suçiçeği gibi çocukların döküntülü ateş tedavisinde, son olarak, kabuğu iltihaplı gözler için göz yıkamak için kullanılır. 17. yüzyılda Gerard, söz ettiğinde bir anda Avrupa'da yeterince tanındı. Özellikle akciğer ve böbrekler için mükemmel bir toniktir: Böbrekler ve mesane, boğaz, göğüs ve akciğerlerin pürüzlülüğü ve öksürüğe karşı iyidir.

Hintliler ve Pakistanlılar bir hastalığa eğilimde hünnabı, iyi bir kan temizleyici ve herhangi bir diyet için harika bir ek besin olduğunu kabul ediyorlar. Her iki kültür genel bir tonik, sağlamlaştırıcı ve hastalık önleyici olarak kullanmaktalar.

Hasta olma durumunda fark ettiniz mi? Önce bir sinüs enfeksiyonu, sonra bir kulak enfeksiyonu olur; takibinde bir göğüs rahatsızlığı ve grip gelir. Bazen de bu tekrarlaması yaygındır. Hintliler ve Pakistanlılar jujubes kullandıkları için bu durumu fazla yaşamazlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN