Hollande: Olağanüstü hal bu geceden itibaren 3 aya çıkacak

Hollande: Olağanüstü hal bu geceden itibaren 3 aya çıkacak

Fransa'nın başkenti Paris'te Cuma akşamı 7 ayrı noktada düzenlenen kanlı terör eylemlerinin ardından Fransa'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılırken, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da 'Olağanüstün halin bu geceden itibaren 3 aya çıkacağını' açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 'Olağanüstü halin bu geceden itibaren 3 aya çıkacağını' açıkladı. Paris'te 7 ayrı yerde terör saldırısı gerçekleştirildi. İlk patlama yerel saatle 21:15 te Fransa ile Almanya arasında yapılan hazırlık maçının oynandığı Stade de France yakınlarında oldu. Bu ilk saldırıdan sonra Stade de France civarında iki patlama daha oldu.
 

Fransa'daki kanlı saldırılarda 132 kişi öldü

Paris'in 10 ve 11. Bölgelerine ise silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Rue de Charonne, Rue de La Bichat, Rue de La Fontaine au Roi, Rue du Faubourg-du-Temple'da yayalara ates açıldı. Bataclan konser salonundaki rehine krizi sonucu 100 kişi hayatını kaybetti. Bataclan konser salonundaki 3 saldırgan öldürüldü. Ülkede yaşanan rehine krizi sona erdi. Sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunuyor. Fransa tüm sınır kapılarını kapattı ve tüm Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN