Ünlü isimlere Gazze tepkisi: Taylor Swift ve Kim Kardashian da listede

Ünlü isimlere Gazze tepkisi: Taylor Swift ve Kim Kardashian da listede

Moda dünyasının en prestijli gecesi olarak kabul edilen Met Gala gecesinde Gazze'de yaşanan acımasız gerçeklik arasındaki kopukluğa tepki olarak "Block Out 2024" adlı bir hareket başlatıldı. Internet kullanıcıları, sosyal medya platformlarında belirli ünlüleri bloklayarak, bu hesaplardaki içerikleri görmeyi reddediyor.

Her yıl New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü’ne yardım amacıyla düzenlenen ve moda dünyasının en prestijli gecesi olarak bilinen Met Gala, geçen hafta gerçekleşti.

Met Gala'da ünlü isimlerin Gazze'de yaşananlarla ilgili açıklama yapmaması tepki topladı. Yaşanan bu ilgisizlik sonucu "Block Out 2024" adlı bir hareket başlatıldı.

Bu hareketin tepki gösterdiği ilk isimle de Taylor Swift ve Kim Kardashian oldu.

Birçok kişi, Gazze hakkındaki sessizlikleri nedeniyle Block Out 2024’ün verdiği isimle ‘dijital giyotin’e kurban edilen isimleri sosyal medyada takip etmeyi bıraktı.

Taylor Swift 200 bin, Kim Kardashian ise yüzbinlerce takipçisini kaybetti.

Internet kullanıcıları X, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında belirli ünlüleri bloklayarak, bu hesaplardaki içerikleri görmeyi reddediyor.

Bazıları #blockout, #blockout2024 ya da #celebrityblockout gibi etiketler kullanarak engelledikleri ünlüler hakkında paylaşımlarda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN