Tırnak makasındaki o delik boşa durmuyormuş! Bakın ne işe yarıyor…

Tırnak makasındaki o delik boşa durmuyormuş! Bakın ne işe yarıyor…

Günlük hayatta işimizi kolaylaştıracak pek çok farklı ürün kullanmaktayız. Bu ürünlerin üzerinde yer alan bazı detaylar hiç bilmediğiniz anlamları da beraberinde getiriyor. Tırnak makaslarının üzerinde bulunan o delik bakın ne işe yarıyormuş…

Kişisel bakım araçlarında önemli bir yere sahip olan tırnak makasları sık sık kullandığımız ürünler arasında yer alıyor. Toplumda bu kadar sık kullanılmasına rağmen tırnak makaslarının alt bölümünde yer alan deliğin işlevini gözden kaçırıyoruz. Bakın o delik ne işe yarıyormuş…

TIRNAK MAKASLARINDA NEDEN DELİK VAR?

Sadece dekor olarak konulduğunu zannetseniz de tırnak makaslarında yer alan ufak deliğin bir anlamı bulunuyor. Tırnak makasının arkasında yer alan bu delik makas üzerinde yer alan bileşenleri bir arada tutmak için kullanılmaktadır. Tırnak makasının arkasında bulunan bu delikten çoğu zaman ufak bir zincir geçmektedir.

Tırnak Makaslarındaki Bu Küçük Delik Aslında Bakın Ne İşe Yarıyormuş - Kocaeli Barış Gazetesi

Tırnak keserken elinizin kaymaması ve tırnaklara hasar vermemeniz için bu delik ve zincirden yararlanılıyor. Tırnak makasının arkasında yer alan bu zincir tırnak kesimi sırasında parmağınızın kaymasını önlemek ve tırnak makasını daha sağlam bir şekilde tutmanızı sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN