Saçı çok sık yağlananlar dikkat: Ufak dokunuşlarla bu dertten kurtulun! Meğer bu kadar kolaymış

Saçı çok sık yağlananlar dikkat: Ufak dokunuşlarla bu dertten kurtulun! Meğer bu kadar kolaymış

Saç yağlanmasının meydana gelmesi, saç derisinde bulunan yağ bezlerinin aşırı aktivite göstermesiyle ilgili. Bu durum çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilir. Bu durumun çözümden önce yağlamanın nedenini öğrenmek için nokta atışı yapmak gerekiyor. Peki, saçta aşırı yağlanma neden olur? İşte, saç yağlanmasının nedenleri...

Saç yağlanması, kadın ve erkek fark etmeksizin birçok kişi için oldukça sıkıntı verici bir sorun. Her insanın saç derisi ve yapısı birbirinden farklı. Kimisi kurumuş saç tellerinin sertlerinden şikayet ederken, kimisi de bir günde yağlanan ve yapışan saçları için çözüm arar. Her iki durum da saç için sağlıklı değil. Kuruyan ve sertleşen saçlar daha mat görünüp erken dökülürken, yağlı saçlar da yaratmış olduğu kötü görüntüden dolayı istenmez.

SAÇLARIN YAĞLI OLMASININ NEDENLERİ

ÇOK SIK YIKAMAK

Yapılan en büyük hatalardan birisi saçın yağlanması yüzünden çok fazla yıkanmaktır. Saçınızı çok fazla şampuanlamak saçınızın daha da yağlı olması anlamına gelir. Şimdi bu bilgi kafanızı karıştırabilir ama sebeplerini görünce anlayacaksınız. Saçlarınızı ne kadar çok şampuanlarsanız yağ bezlerinizi o kadar çok uyarırsınız. Bu da gereğinden daha fazla yağlanmanız anlamına gelir. Bu uyarım, saçınızı şampuanlarken uyguladığınız masaj tekniğinden kaynaklanır. Saçınızı haftada 1-2 kez şampuanlayın.

ETKİLİ ŞEKİLDE TEMİZLEMEMEK

Saçınızı düzgün şekilde şampuanladığınızı sanabilirsiniz. Ama bu basit işlem biraz karışıktır. Öncelikle şampuanı saçınıza sürün ve tüm kafa derisi boyunca parmak uçlarınızla saçınızın diplerini ovun. Ardından biraz su ekleyip ikinci kez saçınıza şampuan dökün. Bu kez saç tellerinizi kökten uca temizlenmesini sağlayın. Şampuanı yıkarken tamamen arındığınızdan emin olun. Saç kremi kullanıyorsanız saç diplerine kullanmayın.

SICAK SU İLE DUŞ ALMAK

Saçlarınızın yağlı olmasının bir başka nedeni sıcak su olabilir. Çok sıcak suyla yıkanmak doğal yağların temizlenmesine neden olur. Saç dipleri bu yağları kaybedince yağ bezleri daha çok yağ üreterek kuruluğu önlemeye çalışır. Bu nedenle mümkünse saçlarınızı soğuk ya da soğuğa yakın bir sıcaklıktaki suyla yıkayın.

SAÇLARINI ÇOK ŞEKİLLENDİRMEK

Gercekgundem'de yer alan habere göre, saçlarınızla ne kadar çok oynarsanız o kadar yağlı olmasına neden olursunuz. Bu nedenle saçınıza çok fazla işlem uyguluyorsanız saçınızın yağlı olması çok normaldir.

SÜREKLİ SAÇLARA DOKUNMAK

Saç deriniz ve parmak uçlarınız doğal yağ üretir. Bu nedenle elinizi gün içinde sürekli saçınıza götürüyorsanız, saçlarınızla oynuyorsanız tabi ki yağlanacaktır. Saçınıza dokunma alışkanlığını bir kenara bırakın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN