Resimlerde Hiç Fotojenik Çıkmıyor Musunuz? Bu Yöntemle Sizi Kıskanacaklar... İşte Fotoğraflarda Harika Görünmenin Püf Noktaları

Resimlerde Hiç Fotojenik Çıkmıyor Musunuz? Bu Yöntemle Sizi Kıskanacaklar... İşte Fotoğraflarda Harika Görünmenin Püf Noktaları

Bugün sosyal medyanın hayatımızdaki etkisini inkar etmek mümkün değil. Hangi kariyerde veya sektörde olursanız olun, aktif ve ilgi çekici bir çevrimiçi varlığa sahip olmak, yeni müşterilere ve yeni fırsatlara yol açabilir - popüler bir resim yayınlamanın getirdiği ego artışından bahsetmiyoruz bile. Bu fotojenik olmayı öğrenmeyi temel bir sosyal medya becerisi haline getirir.

Paylaşımlarınız çoğunlukla manzara fotoğrafçılığı ve köpek portrelerinden oluşsa bile, ara sıra takipçilerinize yüzünüzü göstermek iyidir. Ancak kendi fotoğrafınızı çekmek, alışkın değilseniz garip ve rahatsız edici olabilir. Nasıl daha fotojenik olunacağını öğrenmek için profesyonellerden yardım almaya ne dersiniz? İşte fotojenik olmanın ipuçları...

fotojenik-3.jpg

"FOTOJENİK” NE DEMEK?

Esasen fotojenik olmak, bir fotoğrafta iyi görünmek demektir. “Fotojenik” kelimesinin anlamı kişinin kişisel tercihlerine göre değişebilir, ancak çoğu insan bunun fiziksel çekicilikle eş anlamlı olmadığı konusunda hemfikirdir; daha ziyade, bir fotoğrafta doğal ve güzel görünme yeteneğidir.

FOTOJENİK OLMANIZIN ÖNÜNDEKİ ENGEL NEDİR?

Kaç kişinin fotoğraflarda nasıl daha iyi görüneceğine dair ipuçları aradığına bakılırsa, çoğumuz fotojenik olmadığımızı hissetmekte zorlanıyoruz. Ancak gerçekte, hoş olmayan fotoğraflar deneyimsizliğin ve fotoğrafçılık temellerinin eksikliğinin sonucudur. Pek çok insan, doğal özelliklerini vurgulayan en iyi açıları ve pozları bilmiyor. Fotojenik olmak bazı insanlara doğal gelse de, kesinlikle uygulayabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz bir beceridir.

fotojenik-1.jpg

YÜZÜNÜZÜ DAHA FOTOJENİK HALE NASIL GETİRİRSİNİZ?

Hepimiz yüzümüzün tuhaf göründüğü fotoğrafları çekmişizdir. Ya da belki de ifaden düşündüğün gibi gelmiyordur. Öyleyse yüzünüzü daha fotojenik göstermek için en iyi ipuçlarından bazılarına geçelim.

1. EN İYİ AÇIYI YAKALAYIN

Gezegendeki insanların çoğunun kusursuz simetrik bir yüzü yoktur ve asimetri bir mercekle yakalandığında her zaman hoş görünmez. Bununla mücadele etmek için yüzünüzün sağ ve sol tarafının özçekimlerini alarak ve bunları karşılaştırarak en iyi açınızı bulun. En çok hangi tarafı beğendiğinizi netleştirin ve fotoğraflarda doğrudan kameraya bakmak yerine yüzünüzü bu şekilde açmayı unutmayın.

2. GÖZLERİNİZLE GÜLÜMSEYİN

Bu ipucu doğrudan Amerika'nın Next Top Model sunucusu Tyra Banks'ten geliyor ve katılımcıları her zaman "ukala" veya "gözlerinizle gülümsemeye" teşvik ediyor. Garip gelebilir, ancak ifadenizin zorlanmış hissetmek yerine daha rahat ve gerçek görünmesine yardımcı olabilir.

fotojenik-2.jpg

3. DOĞAL AYDINLATMADAN YARARLANIN

Konu fotojenik fotoğraflar çekmek olduğunda gölgeler yüzünüzün en büyük düşmanıdır. Bir fotoğraf çekmeden önce, ana ışık kaynağının önünüzde olduğundan ve arkanızda ışık kaynağı olmadığından emin olun. Halka ışıklar herkesin profesyonel aydınlatmaya erişmesini sağlarken, dışarıdan veya sadece bir pencerenin önünde duran doğal aydınlatma her zaman üstündür.

4. DOĞAL IŞIKLA KAĞIT HİLESİ

Selfie çekiyorsanız ve yüzünüzü daha da aydınlatmak istiyorsanız, ünlü makyaj sanatçısı Michelle Phan'ın kağıt hilesini kullanın. Yüzünüze yayılan doğal ışıkla, bir beyaz kağıt alın ve çenenizin altında tutun. Bu hem doğal bir ışık yansıması verir hem de gıdıklanmış gibi görünmenize neden olabilecek gölgeleri azaltır.

5. KAMERANIZI AŞAĞI DOĞRU ÇEVİRİN

İster selfie çekiyor olun ister bir arkadaşınızdan fotoğrafınızı çekmesini isteyin, kameranızın açılı olduğundan emin olun. Bu sadece yüzünüzü değil, fotoğrafta varsa tüm vücudunuzu da inceltmenize yardımcı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN