Ne doktor ne pilot...Bu işi yapan aylık 100 bin lira maaş alıyor! Hobi olsun diye öğrendiği işle para basıyor

Ne doktor ne pilot...Bu işi yapan aylık 100 bin lira maaş alıyor! Hobi olsun diye öğrendiği işle para basıyor

Boş zamanlarını değerlendiren ve mesleği ile ilişkili o işe başlayan 38 yaşındaki Özkan Yeşilçay adeta köşeyi döndü. Kendi mesleğinin yanı sıra yüksek miktarda paralar kazandığı o işe ilişkin konuştu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Atçılığın vazgeçilmezi olan nalbantlık, günümüzde neredeyse unutulmuş bir meslek olarak görülse de, bu işten kazanç sağlamak mümkün. Karabük Üniversitesi Eflani Meslek Yüksekokulu Atçılık ve At Antrenörlüğü Bölümü Öğretim Görevlisi Özkan Yeşilçay, hem akademik hem de nalbantlık mesleğinde başarıyla ilerliyor. Yeşilçay, hobi olarak başladığı nalbantlık işinden aylık 50-60 bin TL kazanıyor. Ancak bu alanda profesyonelleşenler, 100 bin TL'yi aşan gelir elde edebiliyor.

yeni-proje-1-002.jpg

NALBANTLIK: GEÇMİŞİN MESLEĞİ, GÜNÜMÜZÜN KAZANÇ KAPISI

Atların bakımında kritik rol oynayan nalbantlık, zamanla popülerliğini kaybetmiş olsa da, bu alanda uzmanlaşanlar için büyük kazanç kapısı olabiliyor. Özkan Yeşilçay, hem akademik kariyerinde hem de nalbantlık işinde başarılı bir örnek teşkil ediyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, GELİR KAPISI OLDU

Üniversite öğretim üyeliği yanında 15 yıldır nalbantlık yapan Yeşilçay, bu işi boş zamanlarında gerçekleştiriyor. Bolu, Karabük, Düzce, Kastamonu ve büyük şehirlerde at nalı çakan Yeşilçay, gençleri bu meslekle tanıştırarak nalbant yetiştiriyor.

yeni-proje-2-001.jpg

“BATI KARADENİZ BÖLGESİNİN NEREDEYSE TAMAMINDA BEN VARIM”

Yeşilçay, Batı Karadeniz bölgesinde neredeyse tüm illerde hizmet verdiğini belirtiyor. Profesyonel olarak tek başına bu işi yapan Yeşilçay, haftanın bazı günlerini İstanbul, Ankara ve Eskişehir gibi şehirlerde geçiriyor.

ZORLU BİR MESLEK: BÜYÜK BEDEN GÜCÜ VE İHTİYAÇ

Nalbantlığın zorluklarına da değinen Yeşilçay, yaz döneminde sineklerin atları rahatsız ettiğini ve çalışmayı zorlaştırdığını ifade ediyor. Ayrıca, nalbantlık işinin büyük bir fiziksel güç ve beden dayanıklılığı gerektirdiğini belirtiyor.

yeni-proje-3.jpg

GELİŞEN BİR MESLEK: TÜRKİYE’DEKİ DURUM

Son yıllarda nalbantlık mesleğinin yeniden gelişim gösterdiğini söyleyen Yeşilçay, Avrupa ile kıyaslandığında geride kalındığını ancak Türkiye’de yarışçılıkla birlikte bu mesleğin ilerleme kaydettiğini vurguluyor.

yeni-proje-4.jpg

AYLIK 100 BİN LİRA KAZANÇ: PROFESYONEL NALBANTLARIN GELİRİ

Profesyonel nalbantlar, aylık 100 bin TL’nin üzerinde gelir elde edebiliyor. Yeşilçay, kamuda çalıştığı için dışarı çıkma imkânı bulamadığını, ancak buna rağmen 50-60 bin TL gibi yüksek bir gelir sağladığını belirtiyor. Yurt dışından getirilen malzemelerle çalıştığını ifade eden Yeşilçay, son yıllarda Türkiye’de üretilmeye başlanan nalların mesleğe olan ilgiyi artırdığını ekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN