Koruma altındaki yaban keçisi avına 1 milyon liralık ceza

Koruma altındaki yaban keçisi avına 1 milyon liralık ceza

Mersin'de bir kişi koruma altında olan 2 yaban keçisini avladı. Harekete geçen ekipler şahısa 1 milyon 315 bin liralık ceza kesti.

Mersin'in Mut ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü Mut Şefliği ekiplerinin yürüttüğü av koruma kontrol çalışmaları sırasında önemli bir yasa dışı avlanma olayı ortaya çıkarıldı.

Ekipler, şüpheli bir aracı fark ederek jandarmaya bildirip, savcılıktan alınan izinle aracı aradı. Aracın bagajında, koruma altında bulunan bir yaban keçisinin avlandığı tespit edildi.

Ayrıca, ekiplerin çevredeki arama çalışmaları sırasında yeni avlanmış bir yaban keçisi daha bulundu. Olayın ardından, yaban keçilerini avlayan kişi yakalandı. Şüpheliye yaban hayatı koruma yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 1 milyon 315 bin lira ceza kesildi.

Yetkililer, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN