Kiralık ev sorunu, ünlüleri de vurdu: Silahlar konuştu! Ev sahibi-kiracı kavgası, toplumun her kesiminde yaşanıyor

Kiralık ev sorunu, ünlüleri de vurdu: Silahlar konuştu! Ev sahibi-kiracı kavgası, toplumun her kesiminde yaşanıyor

Kiralık lüks konutlarda oturan ünlüler, son dönemde artan kira fiyatları nedeniyle ev sahipleriyle karşı karşıya geldi. Barınma sorunu, alt ve orta gelirliler arasında büyük bir soruna dönüşürken, üst gelir grubundaki şarkıcıları ve oyuncuları da etkiledi. İşte, ev sahibiyle davalık olan ünlüler...

Yüksek enflasyon nedeniyle artan ev kiraları, ev sahibi ile kiracılar arasında cinayete varan kavgalara neden olmaya başladı. Barınma sorunu, ünlülerin de gündeminden düşmüyor. 10 Haber'den Müge Dağıstanlı'nın haberine göre, bu süreçte birçok isim mahkemelik oldu.

HASAR KRİZİ ÇIKTI

Oyuncu Naz Elmas'a, Erenköy'deki ev sahibi "Çık" dedi. Davanın seyrinden çok, oyuncunun bu süreçte yaptığı konuşuldu. İddiaya göre, evden çıkarken 5 bin TL'lik hasar meydana getirdi.

KUTSİ ESKİ EŞİNİN KİRASINI ÖDEMEDİ

Şarkıcı Kutsi, Maltepe'de oturan eski eşinin 10 bin TL'lik kirasını ödemediği için ev sahibiyle mahkemelik oldu. Ev sahibinin avukatı, "Kirayı ödememeyi alışkanlık haline getirdi" dedi.

"10 BİN 500 TL KİRA AZ"

Oyuncu Tamer Karadağlı'na, ev sahibi aylık 10 bin 500 TL'lik kiranın az olduğunu, rayicin ise 55 bin TL olması gerektiğini iletti. Taraflar davalık oldu. Tamer Karadağlı evi boşaltmaya karar verdi.

KAAN URGANCIOĞLU'NUN SAVUNMASI ŞAŞIRTTI

Oyuncu Kaan Urgancıoğlu, evlendikten sonra Cihangir'de kirada oturduğu bekar evini kapatmadı. İddiaya göre, evini, ev sahibinden habersiz başka bir arkadaşına daha yüksek bir fiyattan kiraya verdi.

Dizide bir savcıyı oynayan Kaan Urgancıoğlu, dava açan ev sahibine karşı kendisini şöyle savundu: "Kirasını düzenli olarak ödediğim sürece evimi istediğim gibi kullanırım."

Instagram hesabından yazılı bir açıklama yapan Kaan Urgancıoğlu, "Çeşitli mecralarda hakkımda çıkan asılsız iddialar ve yakışıksız ifadelerle bezeli 'haber' olarak değerlendirilmesi mümkün olmayan yazılar gerçeği yansıtmamaktadır. Öncesinde benimle iletişime geçerek doğruluğunu teyit etme gereği dahi duyulmadan hazırlanan, kişilik haklarımı ihlal eden bu yazılara karşı hukuki yollara müracaat edeceğimi belirtir, ilgili tarafları daha sorumlu davranmaya davet ederim" dedi.

EV SAHİBİNDEN BURCU GÜNEŞ'E DAVA

Beşiktaş'ta oturan şarkıcı Burcu Güneş'e, ev sahibi "Oğlumu evlendireceğim, çıkın" dedi. Burcu Güneş, sözleşmesinin bitimine 8 ay kala evi boşalttı. Ev sahibi bu kez Burcu Güneş'e "Kontrat süresinden önce çıktı. Evdeki yıpranmayı da karşılamadı" diye dava açtı. Burcu Güneş, 'kötü niyetli' dediği ev sahibinden şikayetçi oldu.

DEFNE SAMYELİ, 1.5 YILDIR KİRA ÖDEMEDİĞİ GEREKÇESİYLE DAVALIK OLDU

Defne Samyeli, Kemerburgaz'daki villasının kirasını 1.5 yıldır ödemediği gerekçesiyle davalık oldu. Ev sahibi basına açıklama yapınca kızdı, "Kiranın döviz mi, lira mı olması gerektiği ve evdeki çözülmeyen sorunlarla ilgili aramızda ihtilaf var" dedi. Davalar açıldı. Sonunda Defne Samyeli, villadan çıktı.

ÖZCAN DENİZ, SİLAHLA TEHDİT EDİLDİ

Sarıyer'de bir villada oturan Özcan Deniz, ev sahibiyle davalık oldu. İddiaya göre, ev sahibi, şarkıcının bahçesinde rögar çukuru açmak istedi. "Aracınızı bahçeden çekin" dedi. Özcan Deniz, "İzin almanız gerekirdi" deyince kavga çıktı. Ev sahibinin Özcan Deniz'i silahla tehdit ettiği söylendi.

MAURO ICARDI'NIN KİRASI 30 BİN EURO

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, şu an en yüksek kira bedeli ödeyen ünlüler arasında yer alıyor. Ailesiyle Bebek'te bahçeli-havuzlu bir villada oturan Icardi'nin, 30 bin euro aylık kirasını Galatasaray Spor Kulübü ödüyor.

KİRACI DA, EV SAHİBİ DE YAŞADI

Göztepe Spor Kulübü'nün eski başkanı Fırat Yiğit aylık 60 bin TL ödeyen kiracısını çıkarmak için bir teklifte bulundu: "2 milyon TL peşin vereyim, evi boşalt."

Kiracı teklifi havada kaptı. İş insanı Fırat Yiğit, 7 milyon dolarlık yalı dairesini yeni kiracısına aylık 400 bin TL'ye verdi. Yıllık 4 milyon 800 bin TL'lik kiranın bir bölümünü de peşin aldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN