'Katliam Yasası'na bir tepki de Şahan Gökbakar'dan: İnsanlık değil...

'Katliam Yasası'na bir tepki de Şahan Gökbakar'dan: İnsanlık değil...

Sokak hayvanlarına 'ötanazi' yolunu açan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilmesine tepkiler artarak sürüyor. Katliam Yasası'na tepki gösteren oyuncu Şahan Gökbakar duruma "Günahsız binlerce masum hayvanı katletmek insanlık değildir. Kalbinde sevgi ve merhamet olmayan insanlar ancak bu yasayı kabul eder..." diyerek kararı protesto etti.

Katliam Yasası, Meclis'teki isyan sesleri ile önceki gün (24 Temmuz 2024) komisyondan geçerek kabul edildi. Kanun Teklifi’ne göre, 31 Aralık 2025'e kadar kayıt ettirilmeyen kedi ve köpekler sahipli olsalar da evlerinin dışına çıktıklarında yakalanıp hapsedilecek. "Görülen lüzum üzerine" öldürülebilecek.

Yabancı kuruluşlar, muhalif partiler, hayvan hakları savunucuları, vatandaşlar kabul edilen yasa teklifine tepki göstermeye devam ediyori

Oyuncu Şahan Gökbakar'da yasaya kişisel sosyal medya hesabından tepki gösterdi. "Günahsız binlerce masum hayvanı katletmek insanlık değildir." diyen Gökbakar'ın paylaşımı şöyle

"Katliam yasasını ve bu yasayı hayata geçiren, altında imzası olan herkesi en derin duygularımla protesto ediyorum. Toplum sağlığını ve güvenliğini bozan sahipsiz sokak hayvanlarını tabi ki izole etmek gerekli. Ancak günahsız binlerce masum hayvanı katletmek insanlık değildir. Kalbinde sevgi ve merhamet olmayan insanlar ancak bu yasayı kabul eder..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN