Kanser yapıyor, asla kullanmayın! Herkes şapır şupur sürüyor, Prof. Dr. Canan Karatay uyardı

Prof. Dr. Canan Karatay, yaygın olarak kullanılan bir krem çeşidinin kanser yaptığını söyledi. Prof. Dr. Canan Karatay, kremin kanser yapma nedenini de anlattı. İşte detaylar...

Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarından korunmak isteyenler güneş kremi kullanıyor. Bazı uzmanlar, güneş kreminin mutlaka kullanılması gerektiğini söylerken bazıları ise zararlı olduğunu dile getiriyor.

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle yüksek korumalı güneş kremlerinin vücuda D vitamini alımını engellediğini söyledi.

GÜNEŞ KREMİ KANSER YAPAR MI?

Yenicag'da yer alan habere göre, Prof. Dr. Canan Karatay, "Asla ama asla güneş kremi kullanmayın, kanser yapıyor. Her türlü kimyasal maalesef hücrelerimizin DNA'sını bozuyor" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Canan Karatay, şunları söyledi:

"Güneş hayattır. Ultraviyole B ışını ciltte kolesterol varsa D vitamini üretir, yoksa üretmez. D vitamini ciltte üretildikten sonra dolaşımla karaciğere gider aktive olur, böbreğe gider aktive olur ve ondan sonra faydası vardır. D vitamini hayat kurtaran bir vitamindir.

Aslında vücutta üretildiği için vitamin bile değildir. Ama başka bir ad koyulmadı. O bakımdan cildimize güneş ışınının hiçbir engel olmadan, hiçbir koruyucu kullanmadan vurmasını, etkilemesini sağlamamız lazım.

GÜNEŞ KREMİ D VİTAMİNİ ALMAYI ENGELLİYOR MU?

Koruyucular kimi neden koruyor kardeşim? Koruyucuların kanser yaptığı biliniyor. Bir kere D vitaminini önlediği için tehlikeli. Ayrıca o koruyucuların içerisindeki kimyasallar.

Bir de kolesterol ilaçları, kolesterolü düşürdüğü için D vitamini olmuyor. O da tehlikeli. Yani kanınızda, cildinizde, hücrelerinizde kolesterol düşükse D vitamini üretilemiyor. Diyoruz ya 'Gün ışığı yeterlidir' diye. Aslında bunu söylemek istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN