İçine 1 tane atan güve, böcek, kurt nedir bilmiyor! Kuru ürünlerin doğal koruyucusu! Böcekleri bıçak gibi kesiyor

İçine 1 tane atan güve, böcek, kurt nedir bilmiyor! Kuru ürünlerin doğal koruyucusu! Böcekleri bıçak gibi kesiyor

Çarşıda pazarda aldığımız kuru ürünleri evde muhafaza etmekte zaman zaman zor olabiliyor. Özellikle nemli bölgelerde yaşayan kişilerin sık karşılaştığı böceklenme problemine tek malzemeli doğal çözüm geldi. Her mutfakta bulunuyor böcekleri korkutuyor. İşte böcekleri bıçak gibi kesen o yöntem…

Hemen hemen birçok evde sıcaklar nedeniyle görürler böcekler kuru ürünlerinizin başına bela olmasın. Uygun fiyatlarla stokladığınız nohut, pirinç ya da fasulye gibi ürünlerde gördüğünüz böcekleri yalnızca tek malzeme ile ortadan kaldırabilirsiniz. İşte böcekleri bıçak gibi kesen o yöntem…

BÖCEK KOVAN PRATİK ÇÖZÜM

Doğuda sıcak bölgelerde yaşayan ev hanımları ya da Karadeniz gibi nemli yerlerde yaşayan kadınlar böceklenme sorununa kendi çapında çözüm bulmaya devam ediyor. Böceklenmeyi bitirmek için kullanabileceğiniz en etkili ürün sarımsaktır. Elinizdeki sarımsaklardan birkaç diş ayıkladıktan sonra bu sarımsakların dişlerine baklagillerin arasına yerleştiriniz. Bakliyat miktarına göre sarımsak dişlerini artırmanız gerekiyor.

bakliyat.jpg

Sarımsağın içerisinde yer alan allicin adlı madde böcekleri uzaklaştırırken doğal bir böcek ilacı görevi görmektedir. Bu yöntem ile birlikte bakliyatlarınızı uzun süre taze ve böceksiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

NOHUT NASIL SAKLANIR?

Fasulye, pirinç ya da nohut gibi bakliyatların böceklenmemesi için şunlara dikkat ediniz:

Serin ve Kuru Ortam: Bakliyatları serin, kuru ve güneş ışığından uzak bir yerde saklayın. Nemli ortamlar böceklenmeye yol açabilir.

Hava Geçirmez Kaplar: Bakliyatları hava geçirmez kaplarda veya cam kavanozlarda saklayın. Bu, böceklerin içeri girmesini önler.

bakliyat-saklamak-defne.jpg

Defne Yaprağı: Bakliyatları sakladığınız kapların içine defne yaprağı eklemek, böcekleri uzak tutabilir.

Dondurucuda Bekletme: Yeni aldığınız bakliyatları dondurucuda 24 saat bekletmek, varsa içindeki böcek yumurtalarını öldürebilir.

Nohut Ekleyin: Bakliyatların içine birkaç tane nohut eklemek de böceklenmeyi önleyebilir. Nohut, bakliyattaki nemi emer ve böceklerin üremesini zorlaştırır.

KİBRİT KUTUSU YÖNTEMİNİ DENEYİN

Belki de birçok kişinin ilk kez duyacağı bu yöntem böcekleri ürünlerinizden uzak tutmak için son derece etkili bir yöntemdir. Kibrit kutularının içerisinde yer alan kükürt böcekler tarafından korkutucu bir ürün olarak görülüyor. Kibrit kutularına tahıllara yakın yerleri açık bir şekilde koyduğunuzda böceklerin uzaklaştığını göreceksiniz. Bunun yanı sıra kilerde küçük karabiber torbaları bulundurmakta böcekleri kovma konusunda son derece etkili olacaktır.

Kibrit Kutusu - Hediyelik Ürünler, Promosyon | Kreatif İşler

Evde bulunan bakliyatların zaman zaman havalandırılması gerekiyor. Böcekler güneş ışığını sevmezken karanlık ve nemli yerlerde yaşamayı tercih ederler. Kirlenmiş unu güneş ışığında bekleterek böceklerden kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN