Herkes 'kıyma makinesine kaptırdı' diyordu: Şef Mehmet Yalçınkaya elinin hikayesini ilk kez anlattı

Herkes 'kıyma makinesine kaptırdı' diyordu: Şef Mehmet Yalçınkaya elinin hikayesini ilk kez anlattı

MaterChef Türkiye jüri üyesi şef Mehmet Yalçınkaya, sol elinin üç parmağını kaybetmesinin hikayesini anlattı. "Kıyma makinesine kaptırdı" iddialarının doğru olmadığını ifade eden Mehmet Şef, 5 yaşındayken iki arkadaşıyla oynadığı esnada geçirdiği kaza sonucu parmaklarını kaybettiğini söyledi.

MasterChef Türkiye'de yeni sezonunda birçok yarışmacı ana kadrodaki yerini alabilmek için mücadele ediyor. Elemelere gelen bir yarışmacı küçükken geçirdiği kaza sonucu sağ elinin üç parmağını kaybettiği için kendini hep saklama çabasında olduğunu ancak bu düşünceden artık vazgeçtiğini bu sebeple MasterChef yarışmasına katıldığını söyledi.

Bunun üzerine sol elinin üç parmağı olmayan şef Mehmet Yalçınkaya, elinin hikayesini ilk kez anlattı. "Elini kıyma makinesine kaptırdı" iddialarının doğru olmadığını ifade eden Yalçınkaya, 5 yaşında iki arkadaşıyla oynarken geçirdiği kaza sonucu parmaklarını kaybettiğini söyledi.

mehmet-yalinkaya.jpg

'İKİ ARKADAŞIMLA OYNARKEN 3 TANE PARMAĞIMI KAYBETTİM'

Bu konuya şimdiye kadar değinmediğini ve ilk kez açıkladığını dile getiren Mehmet Şef, "Ben de 5 yaşında yaşadım. Ben de iki arkadaşımla oynarken 3 tane parmağımı kaybettim. Seni anlıyorum. Kolay olmuyor. İş görüşmesine gittiğinizde saklarsınız çünkü sizi işe almayacaklar gibi gelir. Daha sonra işe başladıktan sonra acaba bu işi yapabilecek mi diye başka insanlar gönderirler. Çok yakın akrabalarımızdan biri benim evlenemeyeceğimi, bana kız verilmeyeceğini düşünüyordu. İş yerlerine gittiğimde de bu korkuyla gidiyordum, almayabilirler mi diye düşünüyordum ama çoğu iş yerine de alındım. Kariyer yaptım ve gördüğün gibi MasterChef Türkiye'de jüriyim. Kolay bir yol değil, biliyorum. İnsanların bir eksikliğe dikkat kesilmemesi de mümkün değil ama hayatın bir şekilde devam ettiğini düşünmek zorundasın." diye konuştu.

'BENİ ASKERE ALSINLAR DİYE ELİMİ SAKLADIM'

Askerlik şubesine gittiğini elini sakladığını anlatan Yalçınkaya, "Askerlik şubesine gittim, elimi sakladım. Beni askere alsınlar diye. Daha sonra şehrin içine gittim, pastanenin içinde askerleri gördüm. Askerlere dedim ki 'Ben askere gitmek için elimi sakladım'. Onlar da 'Git hemen askerlik şubesine doğruyu söyle yoksa askere gittiğin zaman daha büyük tepkiyle karşılaşabilirsin, neden sakladın diye' dediler." dedi.

mehmet-sef.jpg

'BU BİR LANET DEĞİL, KAZA'

Yalçınkaya "Bu bir lanet değil, bir kaza. Kapının önünde iki arkadaşımla oynarken geçirdiğim bir kaza, çoğu insan buna kıyma makinesi ya da başka şeyler diyor. Hayatımızda yaşadığımız kazalar bizi bir taraftan da tutunmaya, daha çok sarılmaya sevk ediyor. Kolu, ayağı, vücudunun yarısı olmayanlar var, ağzıyla ressamlık yapanlar var." ifadelerini kullandı.

'HERKES 'AŞÇI OLAMAZ' DEDİ'

Eli nedeniyle yaşadıklarını anlatan şef Yalçınkaya, "11 yaşında başladığım çıraklık hikayemde, bulaşıkhanede başladım. Herkes aşçı olamaz dedi. Bıçağı tutamaz. Tabağı tutamaz dedi. Maalesef böyle acımasızlıklar var. Bunu kendi yaşındaki arkadaş grupları yapıyor. Daha sonra hırslanıyorsun, daha çok yapmaya çalışıyorsun. 'Bu çocuktan aşçı olmaz, bulaşıkhaneye verelim' dendi. Bu bana her zaman hırs ve tutunma verdi. Mutfağa geçtim ve mutfakta da herkesten fazla çalışarak bu işte ilerleme zorunluluğum vardı, çok seviyordum çünkü. İlerledim. Türkiye'nin en büyük tesislerinde şeflik yaptım. Uluslararası düzeyde birçok yarışmaya katıldım. Şu anda mesleğimde bana göre iyi bir yerdeyim ve devam ediyorum." şeklinde konuştu.

mehmet-yalinkayanin-eli.jpg

'İKİ ÇOCUĞUMUN DÖVMELERİ BENİM ELİM'

Tüm zorlukların üstesinden geldiğini ifade eden Mehmet Şef, "Benim etkilendiğim bir şeyi söyleyeyim. Benim iki çocuğumun dövmeleri benim elim. Senin bu halini sevenler de olacaktır. Onlar dövmeyi yaptırmışlar, acaba etkilenir miyim diye bana bir sene sonra gösterdiler. Somer ile Danilo, her zaman eti ikisinden biri keser, ben zorlanmayayım diye ve çaktırmazlar. Türkiye'nin en büyük televizyon kanallarından bir tanesi benim elimin bu şekilde olduğunu bilerek ön yargısız buraya jüri yaptı. Benim jüri arkadaşlarım elimle ilgili hiçbir şey konuşmadı. Sormadılar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN