Evim toz toprak olmasın diyenler bu bitkilere bayılacak! Topraksız suda yetişiyor, dekoratif duruyor

Evim toz toprak olmasın diyenler bu bitkilere bayılacak! Topraksız suda yetişiyor, dekoratif duruyor

Toz toprakla uğraşmak istemeyenler bu bitkilere resmen bayılacak. Topraksız şekilde sadece suda yetişen ve çok güzel dekoratif olarak kullanılabilecek o çiçekler görenlerin çok hoşuna gidiyor. İşte topraksız suda yetişen çiçekler…

Özellikle son dönemde popüler bir hale gelen topraksız tarım artık evlerde bile uygulanabiliyor. Toprakla, tozla, çamurla uğraşmak istemeyen lakin evinde bitki yetiştirmek isteyen insanlar genellikle toprağa ihtiyaç duymayan ve suda yetişebilen bitki türlerini tercih ediyor. Peki, evde suyun içinde hangi bitkiler yetiştirilir? Gelin beraber bakalım…

SADECE SUYLA YETİŞTİRİLECEK BİTKİLER

ŞANS BAMBUSU

yeni-proje-1.jpg

son dönemin en popüler bitkileri arasında yer alan şans bambusu, Asya’da yaygın olarak yetiştirilen bir türdür. Bu bitki 100 cm uzunluğa kadar çıkmaktadır. Uzun, hafif kalın bir yapıda olan bu bitki üst kısımları dönerek uzamasıyla bilinir. Sapları oldukça dayanıklı olan bambular farklı sıcaklıklarda hayatta kalabilir.

HAVA BİTKİSİ

yeni-proje-2.jpg

Hava bitkisi olarak bilinen ve genellikle Meksika ile ABD’de yetişen bu bitkinin 600’den fazla türü vardır. Tropik ve dağlık ortamları seven hava bitkisi, ağa benzeyen kökleri ile toprağa ihtiyaç duymaz. Güneş gören bir alanda durması ve haftada 3 kez sulanması yeterlidir.

ALEO VERA

yeni-proje-3.jpg

Neredeyse birçok kişinin yakından bildiği aloe vera bitkisi suda yetişir. 500’den fazla türü bulunan bu bitki ilaç ve kozmetik alanında yaygın olarak kullanılır. Gölgelik alanda yetiştirilmesi tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN