Dehşete düşüren yılan saldırısı! 4 metrelik canavar 74 yaşındaki nineyi öldürdü

Dehşete düşüren yılan saldırısı! 4 metrelik canavar 74 yaşındaki nineyi öldürdü

Yılan saldırısı bu kez can aldı. Dehşete düşüren olayda 4 metrelik canavar 74 yaşındaki nineyi öldürdü. Son dönemlerde dünya genelinde artan yılan saldırısı vakalarına bir yenisi daha eklendi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Sıcak yaz günlerinde yuvalarından çıkan yılanlar, son dönemlerde insanlara olan saldırısıyla gündeme geliyor. Bu kez 4 metre boyutundaki canavarın 74 yaşındaki nineyi öldürdüğü ortaya çıktı. İşte olayın detayları...

YAŞLI KADINI YUTTU

Endonezya'nın Güney Sulawesi bölgesinde, dev bir piton saldırısına uğrayan 74 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Polis ve yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, bu olay, Haziran ayından bu yana bölgede yaşanan üçüncü ölümcül piton saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Maga adlı yaşlı kadın, Çarşamba günü tarlaya çalışmaya gittikten sonra eve dönmeyince yakınları arama çalışmalarına başladı. Polisin yaptığı açıklamaya göre, kadın büyük olasılıkla "yılan tarafından boğulmuş ve ısırılmış" olarak bulundu. Saldırının sorumlusu olan yılanın yaklaşık 4 metre uzunluğunda olduğu belirtildi.

Maga'nın cesedi, Palopo kentinin Padang Lambe bölgesinde, tarlada çalıştığı yerin yakınında kızı tarafından bulundu. Yetkililer, yılanın kadını başından ve bacaklarından ısırdığını, ardından onu boğduğunu açıkladı. Olay yerine gelen köylüler, dev yılanı öldürdü. Maga'nın vücudunun omuzlarına kadar yılan tarafından yutulduğu, ardından yılanın kadını kustuğu ifade edildi.

1080xauto.webp

ENDONEZYA'DA YILAN SALDIRILARI ARTIYOR

Büyük yılanların neden olduğu ölümler nadir olarak görülse de Endonezya'da son yıllarda bir dizi ölümcül piton saldırısı yaşandı. Haziran ayından bu yana Güney Sulawesi bölgesinde iki başka kadın daha piton saldırıları sonucu hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz ay, Siteba köyünde yaşayan 36 yaşındaki bir kadın, yılan tarafından tamamen yutulduktan sonra ölü bulundu. Genç anne, hastalanan çocuğuna ilaç almak için evden ayrılmıştı ve daha sonra kaybolduğu bildirildi. Polis, kadının cesedinin yılanın karnından çıkarıldığını doğruladı.

Haziran ayında ise başka bir ilçede, 54 yaşındaki bir kadın, yine retiküle piton tarafından yutulmuş halde bulundu. Olay, köyde büyük bir şok yaratırken, köylüler yılanı kesip kadının cesedini çıkardı.

Son yıllarda Endonezya'da yılan saldırıları artış gösteriyor. 2022 yılında Jambi eyaletinde bir kadın, piton tarafından yutulmuş halde ölü bulunmuştu. 2018'de ise Güneydoğu Sulawesi'nin Muna kasabasında bir kadın, 7 metre uzunluğundaki piton tarafından yutulmuştu. 2017 yılında ise Batı Sulawesi'de bir çiftçi, palm yağı tarlasında dört metre uzunluğundaki bir piton tarafından canlı canlı yutulmuş olarak bulunmuştu.

Dünyanın en uzun yılanı olarak bilinen retiküle pitonlar, Güney Asya'ya özgüdür ve 6 metreyi aşan uzunluklara ulaşabilir. Bu dev yılanların, agresif yapılarıyla bilindiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN