Bu doğal besinler, mışıl mışıl uyutuyor! Deliksiz uykunun sırrı meğer bu kadar kolaymış

Bu doğal besinler, mışıl mışıl uyutuyor! Deliksiz uykunun sırrı meğer bu kadar kolaymış

Eğer uykuya dalmakta zorlanıyorsanız bazı yiyecekler size yardımcı olabilir. İyi ve deliksiz bir uyku hem daha sağlıklı bir metabolizmaya, hem parlak bir zihne kavuşmayı sağlıyor. Kaliteli bir uyku için bazı besinleri tercih etmek de uyku problemlerini en aza indiriyor. İşte, iyi uyumak için tüketilmesi tavsiye edilen besinler...

Yaşam kalitesini arttıran, kilo verme ve kilo kontrolü konusunda vücudumuza yardımcı olan pek çok bileşen var. Uyku bunlar arasında en önemlilerinden biri. Uyku sürenizin kilonuzu etkilemesi kadar, ne yediğiniz de uykunuzu ve enerji seviyenizi etkileyebiliyor. Doğru yiyecekleri yemek ve yanlış olanlardan uzak durmak, uykuya dalmanızı ve uykuda kalmanızı kolaylaştırıyor.

İYİ UYUMAK İÇİN NE YENMELİ?

Yenicag'da yer alan habere göre, magnezyumun sakinleştirici etkileri sayesinde uyku düzenini iyileştirdiğini kaydeden Dyt. Gamze Çakaloğlu, şunları söyledi:

"Magnezyum, sinir sistemi üzerindeki etkisiyle GABA adlı sakinleştirici nörotransmitterin üretimini destekleyerek stresi azaltır. Aynı zamanda kas gevşemesine yardımcı olarak fiziksel rahatlık yaratır ve melatonin üretimini artırarak uyku-uyanıklık döngüsünü düzenler. Bu özellikleriyle magnezyum, uykuya dalmayı kolaylaştırırken uyku kalitesini de artırır."

DELİKSİZ UYKU İÇİN NE YENMELİ?

Araştırmalar, magnezyumun melatonin üretimini destekleyerek uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlediğini ve bu sayede daha huzurlu bir uyku sağladığını gösterdi. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler, baklagiller ve tam tahıllar gibi magnezyum açısından zengin besinlerin tüketilmesi, uyku kalitesini artırmada önemli rol oynadı.

Dyt. Gamze Çakaloğlu, şöyle konuştu:

"Ispanak, pazı, badem, kaju, kabak çekirdeği, mercimek, nohut, fasulye, esmer pirinç, yulaf ezmesi ve kinoa gibi besinler magnezyum açısından zengindir. Bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, uyku kalitesini artırmada etkili olabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN