55 yaş üstünü zımba gibi yapıyor! İncir ve cevizi birlikte tüketen 100 yaşını görüyor

55 yaş üstünü zımba gibi yapıyor! İncir ve cevizi birlikte tüketen 100 yaşını görüyor

55 yaş üstündeyseniz zımba gibi yapacak! İncir ve cevizi birlikte tüketen 100 yaşını görüyor! İşte incir ve cevizin beraber tüketilmesindeki faydalar...

Yüksek protein, vitamin ve mineral içeriğiyle tanınan kuru incir, sağlık açısından pek çok fayda sunmaktadır. Hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunan bu besin, kolesterolün kan dolaşımına karışmadan atılmasını sağlar ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu özellikler taşır.

KURU İNCİRİN FAYDALARI

Kuru incir yerken bir daha düşününKeşfet

Sindirim ve Metabolizma: Kuru incir, sindirimi kolaylaştıran özelliklere sahiptir. Ayrıca, metabolizma hızını artırarak genel sağlığı destekler.

Kanserle Mücadele: İçerdiği 'benzaldehit' maddesi sayesinde, kuru incir kanserli hücrelerin büyümesini önlemeye yardımcı olabilir.

Bağırsak ve Tansiyon Sağlığı: Kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını destekler ve tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.

Göz Sağlığı: 55 yaş üstü bireylerde yaygın görülen sarı nokta hastalığından korunmak için düzenli olarak kuru incir tüketimi önerilmektedir.

Cilt ve Cinsel Sağlık: Kuru incir, cildi güzelleştirme özelliğine sahip olup, cinsel isteksizlik yaşayan bireyler için afrodizyak etkisi yaratır. Ceviz ile birlikte tüketildiğinde, cinsel gücü artırıcı etkiler gösterebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN