Yurt dışından en çok getirilen telefon markaları belli oldu! Apple diyenler en baştan yanıldı

Yurt dışından en çok getirilen telefon markaları belli oldu! Apple diyenler en baştan yanıldı

Akıllı telefon modellerinin her geçen gün arttığı bu günlerde yurt dışından en çok getirilen modellerin hangileri olduğu belli oldu. Çoğu kişinin Apple sandığı bu sorunun yanıtı çok başka çıktı. İşte yurt dışından en çok getirilen telefon markaları…

Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’ye yurt dışından getirilen mobil cihazların sayısı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) verilerine göre 3,1 milyona ulaştı. IMEI kayıtlarına göre, en çok kayıt yapılan telefon markaları arasında Samsung ilk sırada yer alırken, onu Apple, Redmi ve diğer markalar izliyor.

yeni-proje-003.jpg

MARKALAR ARASINDA SAMSUNG ZİRVEDE

BTK’nın Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne göre, 2024 yılı ilk çeyreğinde en fazla IMEI kaydı yapılan mobil cihaz markası Samsung oldu. Samsung’u 995 bin kayıtla Apple, 531 bin kayıtla Redmi, ve sırasıyla Tecno, Reeder, Infinix, Realme ve TCL takip etti. Bu dönemde, toplam IMEI kaydı yapılan cihazların yüzde 73,8’inin Samsung, Apple ve Redmi markalarına ait olduğu görüldü.

yeni-proje-3.jpg

MOBİL CİHAZ İTHALATINDA DEĞİŞİM

Geçen yılın birinci çeyreğinde 3,2 milyon mobil cihaz kaydının yapıldığı Türkiye’de, bu yılın aynı döneminde kayıtlı cihaz sayısı 3,1 milyon olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde, makineler arası iletişim (M2M) aboneleri dahil toplam mobil abone sayısı 92 milyon 900 bin 137 olarak kaydedildi. M2M ve 0-9 yaş grubundaki nüfus hariç, mobil yaygınlık oranı ise yüzde 113 olarak belirlendi.

yeni-proje-2-002.jpg

4.5G VE 3G ABONELİKLERİ

Bu yılın mart ayı itibarıyla 3G abone sayısının 4 milyon 967 bin 65’e düştüğü, 4.5G abone sayısının ise 85 milyon 629 bin 126 olduğu bildirildi. Ayrıca, mobil genişbant aboneleri için internet kullanım miktarı, toplamda 3 milyon 853 bin 21 TByte olarak hesaplandı.

yeni-proje-1-003.jpg

AKILLI TELEFONLAR VE DİĞER CİHAZLAR

Ocak ayında 1 milyon 101 bin akıllı telefon ve 288 bin diğer cihaz, şubat ayında 977 bin akıllı telefon ve 263 bin diğer cihaz, mart ayında ise 1 milyon 83 bin akıllı telefon ve 264 bin diğer cihaz kaydedildi. Bu veriler, Türkiye’de mobil cihaz kullanımının oldukça yüksek olduğunu ve akıllı telefonların yoğun bir şekilde tercih edildiğini gösteriyor.

Yurt dışından getirilen telefon markaları arasındaki bu sıralama, Türkiye’nin mobil cihaz pazarındaki tercihleri ve eğilimleri hakkında önemli ipuçları sunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN