Yıllardır aynı yöntemle insanları kandırıyorlar: Böyle derlerse inanmayın! 131 bin TL'lik altınlarını kaptırdı

Yıllardır aynı yöntemle insanları kandırıyorlar: Böyle derlerse inanmayın! 131 bin TL'lik altınlarını kaptırdı

Semiha Çetin, telefonla kendisini arayıp kendilerini jandarma olarak tanıtarak, "Adınız bir cinayete karıştı, altınlarınızı incelememiz gerekiyor" diyen iki kişiye 131 bin 600 TL'lik altınlarını verdi. İşte detaylar...

Amasya'nın merkez ilçesine bağlı Kızseki köyünde Abdulkadir Aslan ve İbrahim Yağmur; Semiha Çetin'i telefonla arayıp kendilerini jandarma olarak tanıtarak, "Adınız bir cinayete karıştı. Altınlarınızı incelememiz gerekiyor, evinizde arama yapacağız" dedi.

Görüşme sonrası Semiha Çetin, eve gelip kendisine, "Jandarmayım" diyen kişiye 5 adet çeyrek, 5 adet 1 gram, 1 adet 5 gram, 1 adet 10 gram, 1 adet burma bilezik, 1 çift küpe olmak üzere toplamda 131 bin 600 TL değerinde ziynet eşyalarını teslim etti.

adiniz-cinayete-karisti-yalaniyla-131-bin-tl-dolandirildi-1.jpg

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Semiha Çetin, polise haber verdi. İhbarla harekete geçen Amasya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin Abdulkadir Aslan ve İbrahim Yağmur olduğunu tespit etti.

Ekiplerin teknik ve fiziki takibiyle iki şüphelinin altınlarını kuyumcuda bozdururken suçüstü yakalandı. Şüpheliler, gözaltına alınırken ele geçirilen altınlar Amasya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından sahibine teslim edildi.

adiniz-cinayete-karisti-yalaniyla-131-bin-tl-dolandirildi-3.jpg

"ARAYAN KİŞİ 'KOMUTANIM' DEYİNCE İNANDIM"

Altınlarını polislerden teslim alan Semiha Çetin, ekiplere teşekkür etti. Semiha Çetin, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Telefon geldi, 'Komutanım' diye beni kandırdılar. Yoksa ben öyle şeylere inanmazdım, 'Komutanım' deyince inandım. Aradıklarında, 'Telefonunuz bazı olaylara karıştı, araştırma yapıyoruz. Bir kadın ölmüş bu cinayet sizin üzerinize kalacak. O kadının çalınan ziynet eşyaları sizin ziynet eşyaları ile uyuşuyor mu, ona bakacağız. Sizin evde ziynet eşyası ne var?' dedi.

Evde olanları saydırdı, ben de biraz paramız var, kayın pederimin altınlarıyla bileziğimiz var' deyip evde olanları söyledim. Evin adresini sordu ben de tarif ettim. Köye gelip evi buldular.

Beni kandırmadığınız ne malum deyince 156'yı ara dediler nasıl olduysa telefonu kapatmadan 156'yı arattırdılar bana. Telefonda komutan olduğunu söyleyen kişi 'Bize inanmıyor musunuz, biz komutanız sizi öyle kandıramayız' deyince ben de yine inandım. Evde olan ziynet eşyalarımı onlara teslim ettim."

Emniyetteki ifadesinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından Abdulkadir Aslan ve İbrahim Yağmur tutuklandı.

adiniz-cinayete-karisti-yalaniyla-131-bin-tl-dolandirildi-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN