Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı hakkında yeni gelişme: Görevden alındı mı?

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı hakkında yeni gelişme: Görevden alındı mı?

Adalet Bakanlığı, Yenidoğan Çetesini çökerten Savcı Yavuz Ergin'in görevden alındığına dair iddiaları yalanladı.

İstanbul'da yenidoğan bebekleri para için gereksiz yere yoğun bakımda tutarak ölüme sürükleyen Yenidoğan Çetesi'ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Ergin'in görevden alındığı iddia edildi. Bu iddiaların ardından Adalet Bakanlığı kaynakları açıklamada bulundu.

Bakanlık, Ergin'in dosyadan el çektirilmediğini belirterek, ana soruşturmanın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini ve dava açıldığını bildirdi. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ergin'in görevden alınması söz konusu değildir" ifadesi yer aldı.

"DOSYADAN EL ÇEKTİRİLMEDİ"

Halk TV'de yer alan habere göre, Ergin’in durumu hakkında gelen spekülasyonlar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak Adalet Bakanlığı, savcının görevine devam ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini vurguladı. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ergin'in dosyadan el çektirilmediği ve ana soruşturmanın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği belirtildi.

  • Savcı Yavuz Ergin, Yenidoğan Çetesi'ni çökertme sürecinde görev almaya devam edecek.
  • Bakanlık, bu tür iddiaların yanıltıcı olduğunu ifade etti.

Bakanlık, Ergin'in görevden alınmasının söz konusu olmadığını, ana soruşturmanın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı‘na gönderilip dava açıldığını bildirdi. Adalet Bakanlığı kaynakları şu açıklamayı yaptı:

"Savcının görevden alınması söz konusu değil. Ana soruşturma tamamlanarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı‘na gönderildi ve davası açıldı.. Büyükçekmece Başsavcılığı‘nda dosyanın birkaç şüpheli yönünden soruşturması zaten devam ediyor.. Bu soruşturmada savcıyı tehdit eden şüpheli de yer aldığı için soruşturmayı başka bir Cumhuriyet Savcısı yürütüyor.. Dosyadan el çektirme veya görev değişikliği gibi bir şey söz konusu değil"

AVUKAT İREM ÇİÇEK İDDİA ETMİŞTİ

Avukat İrem Çiçek X hesabından Ergin'in dosyadan alındığını şöyle iddia etmişti:

Yenidoğan Çetesi’nden haberdar olmamızı sağlayan görevini en güzel şekilde yerine getiren Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin dosyadan el çektirildi. Bu gelişme dosyanın ve yeni şikayetler üzerine yürütülecek soruşturmaların akıbeti ile ilgili bende şüpheler oluşturdu. Önce bebeklerimiz sonra toplum sağlığı için bu dosyayı unutmayın, takip edin, okuyun, sorgulayın.

iiieg.jpg

NELER OLMUŞTU?

İstanbul'da, terör örgütü PKK'dan hüküm giymiş Doktor Fırat Sarı'nın liderlik ettiği bir çetenin, bebekleri para karşılığı ölüme sürüklediği ortaya çıktı.

Çete, anlaştığı özel hastanelere yönlendirdiği sağlıklı veya iyileşen bebekleri, SGK ve ailelerden para almak amacıyla gereksiz yere yoğun bakımda tuttu.

En az 10 bebeğin hayatını kaybettiği olayda, 19 özel hastaneden 10'u kapatıldı, 22 kişi ise tutuklandı.

Çetenin bebeklerin ölümüne dair emir verdiği konuşma kayıtları da delil olarak sunuldu. Soruşturmayı yürüten savcıya yönelik tehditlerde bulunan çetenin faaliyetleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Bu süreçte İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu eleştirilerin hedefi oldu.

Bir yıldan uzun süredir devam eden soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. “Yenidoğan çetesi” olarak anılan sanıkların yargılanmasına 18 Kasım'da başlanacak.

İddianamede, sanıklardan Fırat Sarı ve İlker Gönen'in 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez uygulanmak üzere "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl 9 aya kadar hapis isteniyor

112 ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis istendi.

Aralarında doktor, hemşire ve sağlık görevlilerin de bulunduğu 18 şüpheli hakkında da bebeklerin ölümüne ilişkin "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan 10 ila 437 yıl 6 ay arasında hapis cezası talep edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN