Yemek isteyen çeyrek altın bozacak! Kilosu 5 bin TL oldu, binbir zahmetle hazırlanıyor

Yemek isteyen çeyrek altın bozacak! Kilosu 5 bin TL oldu, binbir zahmetle hazırlanıyor

Yemek isteyen artık çeyrek altın bozmak zorunda kalacak! Kilosu 5 bin TL oldu! Binbir türlü zahmetle hazırlanıyor! Resmen çeyrek altınla yarışıyor...

Sinop'ta, havyar fiyatları dikkat çekici bir artış göstermiş durumda. Şu an havyarın kilosu 5 bin TL'den satışa sunuluyor. Balıkçı İbrahim Gündoğdu, havyar üretiminin genellikle 15 Haziran ile 15 Temmuz arasında gerçekleştirildiğini belirtiyor. Havyar yapımının zahmetli ve zaman alıcı bir süreç olduğunu ifade eden Gündoğdu, bu konuda detaylı bilgi verdi.

HAVYAR YAPIMININ ZORLU SÜRECİ

Sinoplu balıkçı: "Havyarın fiyatı 5 bin lira civarında"

İbrahim Gündoğdu, Sinop'ta üretilen havyarın kefal balığının yumurtalarından yapıldığını ve bu sürecin oldukça meşakkatli olduğunu vurguladı. "Bu balık kefal yumurtası. Haziran 15 ila Temmuz 15 arasında kefallerde olur. Tamamında değil de en az 100-200 kilogramın içinden 8-10 tane çıkar. Değerlidir. Onun yumurtasını alıyorlar. Zaten ölmüş bir balık, balıkların arasında sıkışmış gelmiş bir balık oluyor. Biz de bunu değerlendirmek için bu şekilde hazırlıyoruz. Pastırma kıvamına getiriyoruz, tuza yatırıyoruz. 4-5 saat kadar tuzda beklettikten sonra çıkartıp yıkayıp kurutuyoruz. Pastırma kıvamına getirip vatandaşlarımıza sunuyoruz. Eziyeti çok zahmetli bir iş. Bayağı bir ilgi ve alaka isteyen bir iş. Fiyatı geçen sene 3 bin lira civarındaydı. Bu sene tahmin ediyorum ki, 5 bin lira civarında olur. Çok sirkülasyon alan bir balık değil. Senede en fazla çok olsun 3 kilogram çıkıyor. 500 kilogram balığın içinden 8-10 tane balıkta çıkar. Onun da her bir tanesi 200-250 gram civarındadır. Vatandaşın bu balığı almaya gücü yok" dedi.

TALEP VE SATIŞLARDA DÜŞÜŞ

havyar.webp

Gündoğdu, havyarın yüksek fiyatlarının yanı sıra, satışlarda da belirgin bir düşüş yaşandığını belirtti. "Geçen sene İstanbul’dan bir İtalyan lokantası istemişti. Onlar, rendeleyip makarnanın üzerine koyuyorlarmış. İşlerimiz eskiye göre çok düşük. Balık satışlarımız bayağı düşük. Sinop’un turizmi de bu sene düşük. İnsanların cebinde paraları yok. Bir otel oda fiyatı 5 bin lira. İnsanların bu paraları verecek gücü yok" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN