Vanaları kapatsak yeter

Vanaları kapatsak yeter

Cumhurbaşkanı’nın ‘Karabağ’a, Libya’ya girdiğimiz gibi İsrail’e de gireriz’ çıkışına muhalefetten ‘Petrol vanalarını kapatsanız yeter’ cevabı geldi. Özellikle Husi saldırılarının Kızıldeniz rotasını devreden çıkardığı süreçte Türkiye üzerinden sevk edilen petrole bağımlı hale gelmiş olan Tel Aviv’i sıkıştıracak en kritik adımın vanaların kapatılması olduğu belirtildi.

Filistin İçin Bin Genç grubu, enerji şirketlerinin İsrail’le ticaretinin sürdüğünü belirterek ‘Soykırıma ortak olmayın’ protestoları düzenledi.

TİCARET GEMİLERİ ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE UĞRAYARAK İŞLİYOR

Netanyahu hükümeti, Gazze’de insanlık suçu işlerken Türkiye ile Tel Aviv arasında ticaretin sürmesi karşısında kamuoyu vicdanı ayağa kalktı. Israrlı protestolar üzerine hükümet aylar sonra ticaretin kesildiğini açıkladı. Ancak gemilerin üçüncü ülkeler üzerinden seyrini sürdürdüğü iddiaları kamuoyuna yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tel Aviv’e dönük sert tepkisinin ardından ise AK Partili hesaplarda ‘Bir gece ansızın gideriz’ paylaşımları yapıldı.

‘İSRAİL’İN PETROLÜNÜ AZERBAYCAN SATIYOR TÜRKİYE TAŞIYOR’

Hamaset dozu yüksek paylaşımlar yapılırken İsrail’in ihtiyaç duyduğu en stratejik ürün olan petrolün Türkiye üzerinden taşınmaya devam ettiği vurgulandı. Filistin İçin Bin Genç grubu, Azerbaycan şirketi Socar’ın sattığı petrolü BOTAŞ’ın taşıdığını belirtip ‘Vanaları kapat, soykırıma ortak olma’ tepkisini gösterdi. DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen de Cumhurbaşkanı’na seslenerek “Siz yorulmayın. Socar kaynaklı İsrail’e petrol nakliyatını durdurun yeter” dedi.

VANAYI KÜRECİK'İ KAPAT TİCARETİ DURDUR YETER

Cumhurbaşkanı’nın ‘Nasıl Karabağ’a, Libya’ya girdiysek benzerini onlara da yaparız’ çıkışıyla İsrail’e gösterdiği tepki sonrası başlayan hamaset dolu söylemler Tel Aviv’le ticareti tekrar gündeme getirdi. Utanç gemilerin üçüncü ülkeler üzerinden alım satımı sürdürdüğü iddiaları hatırlatıldı. Soykırımda kullanılan Azerbaycan petrolünün hâlâ Türkiye üzerinden taşındığı belirtildi.

venalar.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Teşkilatı’nın bir otelde düzenlenen toplantısında, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları ve işgaline sert tepki göstererek askeri müdahale uyarısı yaptı. “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım. Eğer biz bugün İsrail’e karşı önümüze gelen evelallah lafları yapıyorsak, onlarla bütün ticareti kestiysek, ilişkilerimizi kestiysek” dedi. Erdoğan’ın çıkışı sonrası, AK Parti, MHP ve diğer Cumhur İttifakı yöneticileri arasında hamaset dolu söylemler dile getirildi. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadeleri kullanıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise ‘Gerekli askeri hazırlıklar tahkim edilmeli’ dedi.

UTANÇ TİCARETİ TEKRAR HATIRLATILDI: Ancak hamasi söylemler İsrail ile soykırıma rağmen devam eden ticareti ve Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden taşınmasını tekrar gündeme taşıdı. Soykırımcı Netanyahu hükümeti, Gazze’de insanlık suçu işlerken Türkiye ile Tel Aviv arasında ticaretin sürmesi karşısında kamuoyu vicdanı ayağa kalktı. Israrlı protestolar üzerine hükümet aylar sonra ticaretin kesildiğini açıkladı. Ancak gemilerin üçüncü ülkeler üzerinden seyrini sürdürdüğü iddiaları kamuoyuna yansıdı. Hamaset dozu yüksek paylaşımlar yapılırken İsrail’in ihtiyaç duyduğu en stratejik ürün olan petrolün Türkiye üzerinden taşınmaya devam ettiği vurgulandı. Filistin İçin Bin Genç adlı gurubun yaptığı eylemler ve ters kelepçe ile yapılan gözaltılar hatırlandı. Filistin İçin Bin Genç grubu, enerji şirketlerinin İsrail’le ticaretinin sürdüğünü belirterek ‘Soykırıma ortak olmayın’ protestoları düzenlemişti.

SOCAR 6 AYDA SEVKİYATI ARTIRDI: Erdoğan’ın çıkışı sonrası başlayan hamasi söylemler artınca, Filistin İçin Bin Genç grubu, Azerbaycan şirketi Socar’ın sattığı petrolü BOTAŞ’ın taşıdığını belirtip “İsrail’deki enerji santralleriyle soykırıma destek veren Zorlu Enerji’nin vergi karnesi: MAT-RAH-SIZ! Filistinli arkadaşımız Socar önünden bizlere, yüreği Filistinle atan herkese sesleniyor: “Çocukların öldürülmesini istemiyorsanız akan petrol vanasını kapattırın. Soykırıma karşıysanız soykırımcıyla işbirliğine karşı çıkın. Aksi halde bu onurlu direnişe somut bir katkınız olmayacak. Sana sesleniyoruz Recep Tayyip Erdoğan! Ülkemizden geçerek soykırımcıya akan petrolü durdurmak senin elinde. Soykırıma ortak olmayı bırak! Socar bu tedariği inatla artırırken sessiz kalamazsın! İsraile yolladığı petrolü son 6 ayda yüzde 55 artıran Socar açıkça soykırım destekçisidir, suçludur! İsrail’e satılan Azerbaycan petrolü ülkemizden geçiyor. Bu petrolü Azerbaycan şirketi SOCAR satıyor, tedarikini Cumhurbaşkanlığına bağlı olan BOTAŞ yapıyor. Vanaları kapat soykırıma ortak olma” çağrıları yaptı.

PETROL NAKLİYESİNİ DURDUR YETER: DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen ise X hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Cumhurbaşkanım, siz zahmet buyurmayın ve de yorulmayın. Socar kaynaklı İsrail’e petrol nakliyatını durdurun yeter” ifadesini kullandı. Benzer çağrıyı Saadet Partisi TBMM Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya yaptı. Kaya da paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bir gece ansızın Gazze’ye gitmeniz için İsrail’e istihbarat sağlayan Kürecik üssünü kapatmanız gerekecek. Çünkü Kürecik her adımı İsrail’e bildirir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN