Türkiye'de yetişip dünyaya nam salıyor! Muz kavunu pazarda tezgaha indi: 25 liradan çerez gibi satılıyor

Türkiye'de yetişip dünyaya nam salıyor! Muz kavunu pazarda tezgaha indi: 25 liradan çerez gibi satılıyor

Türkiye'de yetişiyor, dünyaya nam salıyor! Muz kavunu pazar tezgahında yerini aldı! 25 liradan kapış kapış gidiyor...

Balıkesir’in Gönen ilçesine özgü Gönen kavunu, bu yıl tezgahlarda yerini almaya başladı. Halk arasında “muz kavunu” olarak da bilinen Gönen kavunu, kendine has aroması ve kokusuyla dikkat çekiyor.

Gönen ilçesine bağlı Körpeağaç Mahallesi'nde yetiştirilen Gönen kavunu, yaz mevsiminde bolca tüketilen ve meyve severler tarafından oldukça beğenilen bir kavun türü olarak öne çıkıyor. Uygun fiyatıyla da tüketicilerin ilgisini çeken Gönen kavunu, özellikle aromasıyla beğeni topluyor.

Gönen kavununun üreticilerinden Turgut Dikme, ürün hakkında bilgiler vererek, "Gönen’imizin yerli kavunlarını kendim üretiyorum. Körpeağaç Mahallesi’nde 25 dönüm arazimde bu kavunları üretiyorum. Çok emek isteyen bir iş, çok mücadele ettim. Gönen halkı için getirdik, satıyoruz. İnsanlar çok memnun. Aroması çok güzel" şeklinde konuştu.

GÖNEN KAVUNUNUN ÖZELLİKLERİ

Halk arasında "muz kavunu" deniyor! Tezgahta yerini aldı, doğal hücre yenileyici - Sağlık Haberleri

Gönen kavunu, meyve pazarlarında kendine yer bulmuş olup, halk arasında 'muz kavunu' olarak da tanınmaktadır. Özellikle yaz aylarında tüketimi artan bu kavun, aroması ve kokusuyla öne çıkıyor. Bu yıl uygun fiyatlı olarak satışa sunulan Gönen kavunu, hem tat hem de bütçe dostu bir seçenek olarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN