Türkiye resmen kavruldu: Son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçti

Türkiye resmen kavruldu: Son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçti

Türkiye bu yaz da adeta kavruldu! Bakanlıktan açıklama geldi! Son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden Temmuz 2024 sıcaklık verilerini paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine dayanan açıklamasında, Temmuz ayının son 53 yılın en yüksek sıcaklıklarına ulaştığı belirtildi.

TEMMUZ 2024’TE EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK SICAKLIKLAR

Bakan Kurum, Temmuz ayında Türkiye genelinde en yüksek sıcaklığın 45,9 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde ölçüldüğünü açıkladı. Aynı dönemde, en düşük sıcaklık ise 5,2 derece ile Erzurum'da kaydedildi.

Marmara'da hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece artacak - Son Dakika Gündem Haberleri

Kurum, sıcaklıkların pazartesi gününden itibaren daha da artacağını duyurdu ve vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle sıcak hava dalgalarının etkisiyle sağlık risklerine karşı tedbirli olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Kurum, halk sağlığını korumak için gerekli önlemleri almalarını önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN