Türkiye haritası mavi renge büründü! Uyarılar peş peşe geldi: O bölgelerde gece yarısı başlıyor

Türkiye haritası mavi renge büründü! Uyarılar peş peşe geldi: O bölgelerde gece yarısı başlıyor

Türkiye haritası mavi renge büründü, uyarılar peş peşe geldi. O bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojinin açıklamasına göre gece yarısı başlıyor…

Marmara ve Ege bölgelerinde güneşli günler yaşanırken, Türkiye'nin büyük bölümü kar ve yağışa teslim olmuş durumda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu haritasını yayınlayarak özellikle Karadeniz ve Anadolu şehirleri için uyarılarda bulundu. Yağışların bu gece itibarıyla şiddetleneceği bildirildi.

KARADENİZ VE ANADOLUDA BAHAR HAVASI SONA ERİYOR

Ekim ayının sonuna yaklaşırken, Türkiye'nin Batı bölgelerinde bahar aylarını andıran sıcaklıklar görülüyor. Güzel havaların kasım ayına kadar devam etmesi beklenirken, Karadeniz ve Anadolu şehirlerindeki durum ise tam tersi.

meteoroloji-yagis-uyarisi-1.jpg

YOĞUN KAR YAĞIŞINA DİKKAT!

Artvin, Rize, Ordu ve diğer Karadeniz şehirlerinin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı gözlemleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece itibarıyla yağışların şehir merkezlerine yöneleceğini duyurdu. Bölgesel hava durumu tahminleri şu şekilde:

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu; gece ve sabah saatlerinde pus ve sis bekleniyor. Rüzgar yer yer kuvvetli.
  • Ege: Parçalı ve az bulutlu; iç kesimlerde pus ve sis görülecek. Rüzgar, güney kıyılarında kuvvetli esebilir.
  • Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu; rüzgar Toroslar'da kuvvetli.
  • İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu; kuzeydoğu kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı. Kuzey yönlerden rüzgar yer yer kuvvetli.
  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yağışlı geçecek.
  • Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde yağışlı.

DİKKATLİ OLUN!

MGM, özellikle kar ve yağışların etkili olacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Sıcaklıkların farklılık göstermesi ve ani hava değişimlerine hazırlıklı olunması öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN