Türkiye erken seçim istiyor mu? Anket sonuçlarıyla ortaya çıktı: Yüzde 68.3'ü bu yanıtı verdi

Türkiye erken seçim istiyor mu? Anket sonuçlarıyla ortaya çıktı: Yüzde 68.3'ü bu yanıtı verdi

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra gündeme gelen erken seçimle ilgili ASAL Araştırma yeni bir anket çalışması düzenledi. Anketten çıkan sonuçlar belli olurken, bakın vatandaşın cevabı ne oldu?

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında ‘erken seçim’ konusu epey gündem oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Böyle giderken erken seçimi millet ister, önünde kimse” duramaz demesinden sonra ASAL Araştırma konuyla ilgili yeni bir anket çalışması yaptı.

ASAL Araştırma, söz konusu ankette 24-28 Mayıs 2024 tarihlerinde 2.000 kişiye “Sizce erken seçim olmalı mı?” sorusunu yöneltti.

ÇOĞUNLUK ERKEN SEÇİM İSTEMİYOR

Anketten çıkan sonuçlar ise şaşırttı. Ankete katılanlardan %68.3’lük oran kendilerine yöneltilen soruya “Hayır, erken seçim istemiyoruz” cevabını verdi.

“Erken seçim istiyoruz” diyenler %20,9’luk bir oranı oluştururken, “Fikrim yok/Cevap yok” cevabını verenler ise %10,8 olarak kaydedildi.

ekran-goruntusu-2024-06-11-115417.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN