Türkiye cayır cayır yanıyor! O ilimizde resmen sıcaklık rekoru kırıldı: Hissedilen sıcaklık 62,5 derece

Türkiye cayır cayır yanıyor! O ilimizde resmen sıcaklık rekoru kırıldı: Hissedilen sıcaklık 62,5 derece

Hava sıcaklıklarının her geçen gün arttığı bugünlerde Türkiye’deki bazı iller resmen sıcaklık rekoru kırıyor. Öyle ki o ilimizde hissedilen sıcaklık 62,5 dereceye kadar ulaştı. Ülke genelinde ciddi sıcaklıklar yaşanıyor. İşte detaylar…

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası devam ederken, Hatay'ın Arsuz ilçesi ülkenin en sıcak bölgesi olarak öne çıkıyor. Meteoroloji verilerine göre, Arsuz'da öğle saatlerinde hissedilen sıcaklık 62,5 dereceyi gördü. Bu rakam, Türkiye'nin en yüksek gündüz sıcaklığı olarak kayıtlara geçti.

yeni-proje-6.jpg

HATAY ARSUZ'DA YÜKSEK SICAKLIK VE YÜKSEK NEM

Haberler.com’da yer alan habere göre, Arsuz'da ölçülen 62,5 derece sıcaklık, bölgedeki yoğun nemle birleşince insanlar için aşırı şartlar oluşturuyor. Yüksek nem oranı yüzde 90'a ulaşırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

BODRUM'DA SICAKLIK 44 DERECEYİ AŞTI

Öte yandan, Bodrum'da da sıcak hava etkisini gösteriyor. Bazı bölgelerde gölgede ölçülen sıcaklık 44 dereceye kadar çıkarken, asfaltın erimesine neden olduğu görüldü. Kumköy, Pınarlıbelen ve Etrim gibi kırsal mahallelerde asfalt erimesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

yeni-proje-7.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SICAKLIKLARDA HAFİF BİR DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki hafta içinde sıcaklıkların 2-3 derece düşmesini beklediklerini belirtiyor. Ancak hala yüksek sıcaklıkların etkisini sürdürmesi ve vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor.

Türkiye genelindeki rekor sıcaklar, özellikle Güney bölgelerinde yoğun bir şekilde hissediliyor. Meteoroloji uyarılarına dikkat edilmesi ve aşırı sıcakların olumsuz etkilerine karşı tedbir alınması önem arz ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN