Toplu taşımada yeni dönem başlıyor! Edirne’den Kars’a kadar artık böyle olacak, herkes PTT'den alsın

Toplu taşımada yeni dönem başlıyor! Edirne’den Kars’a kadar artık böyle olacak, herkes PTT'den alsın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren yeni bir haber verdi. Toplu taşıma döneminde yeni bir kapı açılıyor. İşte yeni uygulamanın detayları…

Türkiye, toplu taşımada devrim niteliğinde bir projeye imza atıyor. Türkiye Kart Projesi ile birlikte, farklı illerdeki toplu taşıma sistemleri tek çatı altında toplanıyor. Yıl sonuna kadar 18 ilde daha faaliyete geçmesi beklenen Türkiye Kart, Edirne’den Kars’a kadar tüm şehirlerde geçerli olacak. Vatandaşlar, kartlarını PTT iş yerlerinden temin edebilecek.

yeni-proje-25.jpg

TÜRKİYE KART UYGULAMASI YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi’ne ilişkin önemli gelişmeleri duyurdu. Proje, PTT tarafından bakanlık koordinasyonuyla yürütülüyor ve Türkiye’nin 81 ilindeki toplu taşıma kartları tek bir sistemde birleştiriliyor. Bu sistemle, her şehirdeki farklı kart uygulamalarına son verilecek ve vatandaşlar Edirne’den Kars’a kadar her yerde tek bir kartla ulaşım sağlayacak.

Bakan Uraloğlu, Türkiye Kart’ın pilot uygulama olarak belirlenen Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul’daki Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattında kullanılmaya başlandığını belirtti. Bu illerde Türkiye Kart’a olan ilginin oldukça yüksek olduğunu dile getiren Uraloğlu, kısa sürede 47 bin 265 kartın satıldığını ve 118 bin 273 seyahat yapıldığını açıkladı.

yeni-proje-26.jpg

18 İLDE DAHA KULLANILACAK

Yıl sonuna kadar Türkiye Kart uygulaması 18 ilde daha devreye alınması hedefleniyor. İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban gibi önemli ulaşım hatlarında Türkiye Kart kullanılacak. Rize, Kocaeli, Uşak, Aksaray, Karabük, Tokat, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep gibi illerde de bu uygulama hayata geçirilecek.

yeni-proje-27.jpg

KARTLARIN TEMİNİ NASIL OLACAK?

Vatandaşlar, Türkiye Kart’larını PTT iş yerlerinden temin edebilecek. Şemasız Türkiye Kart için 40 lira, debit ve prepaid kartlar için ise 60 lira gibi sembolik bir ücret talep ediliyor. Uraloğlu, ayrıca engelli vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş üstü bireyler için özel kartların geliştirilmesi adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Türkiye Kart Projesi, toplu taşımada standartlaşmayı sağlarken, vatandaşların ulaşımını da kolaylaştırmayı hedefliyor. Artık, Edirne’den Kars’a kadar her yer Türkiye Kart ile ulaşılabilir olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN