Temmuzda asgari ücrete zam yapılmazsa kıyamet kopacak! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı değerlendirme

Temmuzda asgari ücrete zam yapılmazsa kıyamet kopacak! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı değerlendirme

Asgari ücret zammı hem çalışanı, hem de işvereni doğrudan etkiliyor. Geçen iki yılda asgari ücrete iki defa zam yapılmıştı. Bu yıl da özellikle Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete zam yapılıp yapılmamasını değerlendirdi. İşte detaylar...

2024 Ocak ayında yapılan yüzde 49'luk zamla beraber asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. 2024 Temmuz ayında emekli ve memur maaşları yeniden belirlenecek.

Geçen iki yılda asgari ücrete ocak ayı ve ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere iki defa zam yapılmıştı. Bu yıl da özellikle temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilip araştırılıyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLAMASI

Haber Global'e konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Daha önce de Bakan Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili soru üzerine, "Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok" yanıtını vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorularına, "Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız" yanıtını vermişti.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ZAM YAPILIR MI?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insan asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız" demişti.

Sosyal güvenlik uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, asgari ücrete zam yapılmaması durumunda neler olabileceğini yazdı.

Özgür Erdursun, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Emekli aylıkları 3 Temmuz'da 6 aylık enflasyonun belirlenmesi sonrasında belli olacak.

3-20 Temmuz tarihleri arasında emeklilere sadece altı aylık TÜİK enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ortalama yüzde 25,

Memur emeklilerine ve memurlara ortalama yüzde 20 fark verilmesi durumunda, asgari ücrete zam yapılmaması durumunda, halkın ekonomi politikalarına tepkisi bugünkünden daha fazla olacak...

Bir de esnafa yönelik sıkı incelemeler, denetimler esnafı da bıktırtacak.

Kira artışlarında sabit yüzde 25 uygulamasına son verildiğinde her geçen gün erken seçim talebi artarak devam edecek."

ozgur-erdursun-asgari-ucret.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN