Şubat ayında dikti, Ağustos ayında verimini aldı! Samsat’ın en güçlü ürünü: 3 bin ton ürün bekleniyor

Şubat ayında dikti, Ağustos ayında verimini aldı! Samsat’ın en güçlü ürünü: 3 bin ton ürün bekleniyor

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde hasat sezonu geldi çattı. Şubat ayı ile birlikte Fidan yetiştirmeye başlayan Samsat Ziraat Odası Başkanı Kadir Kuştepe, Mayıs ayında ekimi yapılan ürünlerin Ağustos ayında hasat edildiğini vurguladı.

Adıyaman denildiğinde akla gelen ilk ürünler arasında yer alan tütün son yıllarda İzmir ve Virginia tütünü olarak yoğun ilgi görüyor. Samsat ilçesinde bu yıl yaklaşık 20.000 dönümlük alanda ekimi yapılan ürünlerden 3.000 ton rekolte bekleniyor.

SAMSAT’IN VERİMLİ HASADI

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde çok kaliteli tütün yetiştirildiğini belirten Kuştepe, ilçede yaşayan her 4 vatandaştan üçünün tarım ile geçimini sağladığını vurguladı. Kanalları su verilmesi ile birlikte sulu tarım ile çiftçilik alanında artış yaşandığını belirten Kuştepe, şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye Ziraat Odaları Birliği

“ Kanallara su verilmesi ile birlikte sulu tarım ile çiftçilik daha da artmış durumda. Neredeyse her türlü hububat, bağ ve bahçe ürün yetiştiriciliği yapılmaktadır. Tütün de bunlardan biridir. Zor ve meşakkatli bir iş olmakla birlikte kaliteli olması, diğer ürünlere göre geliri biraz daha yüksek olması bu ürüne ilgiyi arttırmaktadır. Alım yapan firmaların bu zorlukları göz önüne alarak iyi fiyat vermelerini bekliyoruz. Çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN