Narin Güran soruşturmasında gözaltı süreleri uzatıldı

Narin Güran soruşturmasında gözaltı süreleri uzatıldı

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 24 kişinin gözaltı süresi mahkeme kararı uzatıldı.

Diyarbakır'da Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 24 kişinin gözaltı süresi mahkeme kararı ile bir gün uzatıldı.

Cinayetle ilgili ilk itiraf gözaltındaki Nevzat Bahtiyar’dan gelmişti. Bahtiyar, “Amca Salim Güran cesedi çuval içerisinde bana verdi. Alıp dereye götürdüm” demiş, amcanın bunun için kendisine 200 bin TL teklif ettiğini söylemişti.

Köyde sıvacılık yapan itirafçı Bahtiyar ifadesinde şunları dedi:

“Salim Güran, aracımla giderken bana selektör yaptı, durdum. Aracının ön koltuğunda battaniyeye sarılı bir şey gösterdi ve ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Gösterdiği şeyin yanına yaklaştım. Hareketsiz insan olduğunu gördüm. Şaşırdım, tereddüt ettim. Salim Güran bana ‘Aileni düşün sana 200 bin TL para veririm’ dedi. Muhtar bana aracımda torba olup olmadığını sordu. Ben de bagajımdan bir çuval getirdim. Battaniyeye sarılı çocuğu ikimiz alıp çuvala koyduk. Ben çuvalı arabama koydum sonra muhtar dereyi işaret etti. Ben de arabamla dere kenarına gittim. Çuvalın ağzını bağlayacak ip aradım. Sonra çuvalda bulunan çantanın ipini söküp çuvalın ağzını bağlamaya başladım. Eve geldiğimde köyde insan hareketliliği vardı. Kendi annem ve eşim de Narin Güran’ı aramaya çıkmışlardı. Evde namaz kıldım daha sonra yemek yemeden Narin’i arama faaliyetine katıldım.”

Bu ifade, soruşturmadaki ilk itiraf olarak kayıtlara geçti.

NE OLMUŞTU?

8 yaşındaki Narin Güran'ın 21 Ağustos günü kaybolması üzerine bölgede arama çalışmaları başlatılmıştı.

Çalışmaların 19'uncu gününde İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu" açıklamasında bulunmuştu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da "Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi, babası, 3 amcası ve kardeşleri de bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN