Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi

ABB Başkanı Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi. Yavaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk’e fark attı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ardından Tarihi Kentler Birliği’nin yönetimi de AK Parti’den CHP’ye geçti. Tarihi Kentler Birliği’nin yeni başkanı 495 oyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

İstanbul’da gerçekleştirilen 2024 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği’nin yeni başkanı oldu. İstanbul Pendik'te bir otelde yapılan meclis oturumuna birliğin başkanlığını sürdüren AK Parti’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör çocuklarının üniversite sınavına girmesini gerekçe göstererek katılmadı. Birliğin CHP’li üyeleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı, başkan adayı olarak gösterdi. AK Parti’li üyelerin adayı da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk oldu.

İMAMOĞLU: “MANSUR BAŞKAN'IMIZA VE HEYETİNE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİM”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da meclis toplantısına katılarak oy kullandı. İmamoğlu oyu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Hayırlı olsun. Mansur Yavaş başkanımız ve değerli heyeti Tarihi Kentler Birliği’nde iz bırakacağına eminim. İnşallah güzel bir dönem olur. Mansur Yavaş Başkan'ımıza ve heyetine şimdiden başarılar dilerim” dedi.

YAVAŞ: “HEM KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYORUZ, HEM GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ”

Birlik başkanlığına aday gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oy verme işlemleri sırasında yaptığı açıklamada “Tarihi Kentler Birliği’ne Beypazarı Belediye Başkanıyken kurucu üye olmuştum 2000 yılında. 2000 yılından 2019 yılına kadar çok güzel çalışmalar yapıldı. Yine 2019’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda da yaptığımız çalışmalar birkaç tane ödül aldı. Tarihin, kültürün korunması bizim atalarımıza karşı en büyük borcumuzdur. Geleceğe bunların uzanması lazım ve bunun da sonuçlarını ben hem Beypazarı'nda gördüm. Ankara'da da göreceğiz. Hem kültürümüzü koruyoruz, hem gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Bir yandan da turizm ve istihdam sağlıyor” dedi.

2-002.jpg

“CHP’NİN YERİNE OLSAM ADAY BİLE ÇIKARTMAZDIM”

AK Parti’nin adayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de Hatay’ı sarsan 6 Şubat depremini hatırlatarak “Hatay kadim bir şehir. Medeniyetler şehri, tarih şehri. Bildiğiniz gibi Roma döneminde dünyanın üçüncü büyük ülkesi. Böyle bir tarih olunca da böyle bir görev için aday olduk. İnşallah Hatay'ımızla beraber ülkemizdeki tüm tarihi eserleri ayağa kaldırmak için bu ülke içinde hem de uluslararası platformda gayret göstereceğiz. Bu işin biraz siyasetin dışında olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü tarih, kültür, medeniyetler şehri olan bir şehir yerler bir olmuş. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerinde olsaydım bu konuda hassas davranır, aday bile çıkartmazdım” diye konuştu.

1-011.jpg

Yapılan oylama sonucunda, Tarihi Kentler Birliği’nin yeni başkanı 495 oyla Mansur Yavaş oldu. Rakibi Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise 221 oy aldı.

İMAMOĞLU SOSYAL MEDYADAN DA TEBRİK ETTİ

Sosyal medya hesabından Yavaş'ı tebrik eden İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yerel yönetimlerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Değerli arkadaşlarım, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı seçilen Cemil Tugay’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN