AK Partili başkanların CHP'li adaylara desteği sürüyor: İmamoğlu'nun ardından şimdi de Yavaş

AK Partili başkanların CHP'li adaylara desteği sürüyor: İmamoğlu'nun ardından şimdi de Yavaş

Türkiye Belediye Birliği seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun aldığı AK Parti desteğinin ardından, şimdi de Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği seçimlerinde AK Partili ve MHP’li üyelerin desteğiyle zafer kazandı.

Son dönemde Türkiye’de belediye seçimlerinde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye Belediye Birliği seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun AK Partili belediye başkanlarından aldığı destek gündeme oturmuşken, benzer bir tablo şimdi de Tarihi Kentler Birliği seçimlerinde yaşandı. CHP’nin adayı Mansur Yavaş, beklenmedik bir şekilde AK Parti ve MHP’li üyelerden de destek alarak zafer kazandı.

Tarihi Kentler Birliği seçimlerinde CHP’nin 424 delegesi bulunuyordu. Ancak Mansur Yavaş, bu seçimde 495 oy alarak büyük bir başarı elde etti. Öte yandan, AK Parti ve MHP’nin adayı Mehmet Öntürk ise 221 oyda kaldı. Bu sonuç, çok sayıda AK Partili ve MHP’li üyenin Mansur Yavaş’a oy verdiğini gösteriyor.

İMAMOĞLU 515 OY ALMIŞTI

Hatırlanacağı üzere, 5 Haziran’da yapılan Türkiye Belediye Birliği seçimlerinde de Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarışmış ve 515 oy alarak seçimi kazanmıştı. Genç ise 250 oyda kalmıştı.

İddiaya göre, bu gelişme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu'na oy veren isimlerin tespit edilememesi durumunda AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifa etmesini talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN