Narin'in üzeri taşla gizlenmiş... Diyarbakır Valisi: Öldürüldükten sonra çuvalla dereye atılmış

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni köye 1 kilometre uzaklıkta bulunan Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Köye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, ilk bulgulara göre Narin'in cesedinin çuvalla dere kenarına getirildiğini, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla kapatıldığını aktardı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan acı haber geldi. Her yerde aranan Narin'in 19 gün sonra cansız bedeni bulundu.

9991853.jpg

Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu.

Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun."

KÖYE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Narin'in cansız bedeni ikamet ettikleri köye bir kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Köye giriş çıkışlar, basın mensupları da dahil olmak üzere yasaklandı.

9992174.jpg

İki gün önce de bir ihbar üzerine jandarma ekipleri bu derede arama çalışmaları yapmış herhangi bir iz bulamamışlardı.

OTOPSİ RAPORU BEKLENECEK

Narin Güran'ın cansı bedeni otopsi raporu Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Adli tıp raporunda, Narin'in dere yatağına ilk günden mi yoksa sonradan mı atıldığı da ortaya çıkacak.

BÖLGE DEFALARCA ARANDI

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmasına rağmen Narin'e ait bir ize rastlanmadı.

DİYARBAKIR VALİSİ: ÜZERİ TAŞLA KAPATILMIŞTIR

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu Narin'in ölümüne ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir. Diğer taraftan da konunun adli soruşturması Cumhuriyet Başsavcılığımızca devam edilmiştir. Kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde görünen şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır"

9992173.jpg

BAKAN TUNÇ: SORUMLULAR ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Narin'in cansız bedeninin bulunmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

SAAT SAAT NARİN'İN KAYBOLDUĞU GÜN

13.50: Narin, camideki Kur'an kursuna gitmek için ayrıldı.

14.00: Büyük amcası Hüseyin Güran'ın evine uğradı. Oradan camiye gitti.

15.05: Camiden çıktı

15.15: Okulun önünden geçerek eve giden patika yola girdi.

17.40: Evlerinin 300 metre uzağındaki caminin orada iki kişi tarafından görüldü.

17.50: Büyük amcası Hüseyin'in evine giderek kapıyı çaldı ve kuzenleriyle görüştü.

18.47: Arkadaşı M. ile karşılaştı. Görüşmede kamera açısında sadece M. görüldü. Narin'in bilinen son görülmesi olarak kayıtlara geçerken arkadaşının oyun oynama isteğine "Yorgunum" yanıtını verdiği öğrenildi.

18.59: Şüpheli amca Salim Güran arabasıyla evlerinin önünden ayrılarak okul tarafına doğru gitti.

19.30: Narin, ailesi tarafından aranmaya başladı.

İLK AĞABEY GÖZALTINA ALINDI

Narin'in kaybolmasına ilişkin soruşturmada kolunda bulunan ısırık izleri nedeniyle ilk ağabeyi gözaltına alınmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığını belirlemek amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örneklerden net bir bulgu elde edilemedi. Bu nedenle ağabey serbest bırakıldı.

AMCASI TUTUKLANDI

Arama çalışmalarının 11’inci gününde ise Narin’in amcası ve Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Güran, "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Kasten öldürme" suçlamalarıyla tutuklandı. Salim Güran’ın avukatı tutuklama kararına itiraz etti.

9992175.jpg

'TEDBİR AMAÇLI TUTUKLANDI'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amcanın tutuklanmasının ardından 24TV’ye yaptığı açıklamada, "Tüm devlet kurumları seferber oldu. İfadeler alınıyor, o ifadeler çerçevesinde gözaltılar yapılıyor. DNA tespitleri var. DNA tesiptleri açısından Narin’in anne-babasının araçtaki amcanın DNA’sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verildi." ifadelerini kullandı.

Tutuklamanın bir tedbir olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “Suç şüphesi olduğunda hakimin takdiri tutuklama.” dedi.

Bakan Tunç, “Ağabeyinin vücudundaki izlerle ilgili bir tespit yapıldı ama o morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. Tüm bunlar yargımız tarafından değerlendirilecek hususlar. Burada en ince detayına kadar yargımız gereğini yapacak.” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN