Diyarbakır-Mardin faciasının itfaiye raporu ortaya çıktı: Yangının sebebi elektrik telleri

Diyarbakır-Mardin faciasının itfaiye raporu ortaya çıktı: Yangının sebebi elektrik telleri

Diyarbakır-Mardin sınırında geçtiğimiz günlerde meydan gelen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangının itfaiye raporu ortaya çıktı. Rapora göre; yangın elektrik tellerinden çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yangına ilişkin kapsamlı bir inceleme başlattı. Bu incelemelerin sonucunda hazırlanan olay yeri raporu tamamlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Diyarbakır-Mardin sınırındaki yangının itfaiye raporu: Yangın elektrik tellerinden çıkmış - 1

Rapora göre, yangının nedeni elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar olarak belirlendi. Hasar Tespit Komisyonu'nun Köksalan Mahallesi’nde yürüttüğü detaylı araştırmalar sonucunda, elektrik direğinden çıkan kıvılcımların kuru ekinlerin üzerine düşerek yangına sebebiyet verdiği tespit edildi. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın hazırladığı bu olay yeri inceleme raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı ile de paylaşılacak.

Diyarbakır ve Mardin arasında anız yangını: 5 ölü

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçesinde 20 Haziran'da çıkan anız yangınında yaşamını yitirenlerin isimleri şu şekilde:

Mazıdağı ilçesinin Yücebağ Mahallesi'nde Şeyhmus Demir (17), Hasan Demir (40), Mazhar Demir (28), Nuri Demir (38), Sinan Deviren (24), Remzi Yılmaz (25), Resul Yılmaz (18), Azat Yılmaz (23), Taliha Demir (59), Fadıl Demir (52), Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi'nde Ubeydullah Buğdaycı (30), Abdurrahman Buğdaycı (15), Çınar'ın Yazçiçeği Mahallesi'nde İsmail Yardımcı (46), Kerime Erdemli (55) ve Zekiye Erdemli (58).

Diyarbakır ve Mardin'de yangın felaketi: Can... | Rudaw.net

Yangında bununla birlikte 556 küçükbaş öldü, 250 yaralı hayvan da sahiplerinin rızasıyla Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi. 120 hayvanın ise bölgedeki veterinerler tarafından tedavileri yapıldı.

Diyarbakır’da 8 bin 100, Mardin’de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden olan yangında, toplam 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN