Diyarbakır ve Mardin'deki yangının zararı 700 milyon lira: Aileler, maddi ve manevi tazminat davası açacak

Diyarbakır ve Mardin'deki yangının zararı 700 milyon lira: Aileler, maddi ve manevi tazminat davası açacak

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında 20 Haziran 2024 tarihinde çıkan yangında yaşanan can kaybı ve maddi hasar yürekleri yaktı. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti, binlerce hayvan telef oldu ve binlerce dekar ekili arazi kül oldu. Yangının neden olduğu maddi zararın Tarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından 700 milyon lira olarak belirlendi. İkinci bilirkişi raporunda DEDAŞ'ın kusuru ve sorumluluk oranı belirlenecek. Aileler, maddi ve manevi tazminat davası açacak.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan ve 15 can kaybına yol açan yangının ardından tartışmalar sürüyor. 20 Haziran 2024 tarihinde çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetti, 924 küçükbaş hayvan telef oldu ve 1 traktör, 14 sulama tesisi ile yüzlerce meyve ağacı kül oldu. 7 bin 900 dekar tarım arazisi ve 7 bin dekar ekili alan yandı. Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, korkunç yangının neden olduğu maddi zararın ilk belirlemelere göre 700 milyon lira olduğunu belirtti.

YANGININ NEDENİ DEDAŞ'A BAĞLANIYOR

Alınan ön inceleme raporunda, yangının DEDAŞ'ın elektrik direklerinden kaynaklandığı tespit edildi. Çınar Başsavcılığı, raporu eksik ve yetersiz bulan 5 kişilik bilirkişi heyeti tayin etti. Bilirkişi raporunda DEDAŞ'ın kusur oranı belirlenecek.

AİLELER TAZMİNAT DAVASI AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Sözcü'nün haberine göre, can ve mal kaybı yaşayan aileler, DEDAŞ aleyhine milyonlarca liralık maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

DEDAŞ KAÇAK ELEKTRİK İDDİASIYLA SORUŞTURULUYOR

DEDAŞ'ın sorumluları, "Köylüler kaçak elektrik kullanıyordu, bu anız yangınıdır. Orada kaçak kullanım yüzde 90" diyerek sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor. Bu iddialar ışığında DEDAŞ hakkında "olası kastla veya bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak, sabotaj, kasten genel güvenliği tehlikeye sokmak, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmak, mala zarar vermek" suçlarından soruşturma yürütülüyor.

SAVCILIK CEZA DAVASI AÇACAK

Savcılık tüm delilleri topladıktan sonra suçlamalara maruz kalan ilgili kurumların görevlileri ile mağdurların ifadelerini aldıktan sonra ceza yargılaması yönünden kamu davası açacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN