Son dakika... AFAD ve meteorolojiden art arda uyarı! 23 ile sarı, 3 ile turuncu kodlu yağış uyarısı: Çıkmadan iki kere düşünün

Son dakika... AFAD ve meteorolojiden art arda uyarı! 23 ile sarı, 3 ile turuncu kodlu yağış uyarısı: Çıkmadan iki kere düşünün

Son dakika... 23 il için sarı, 3 il için ise turuncu kodlu yağış uyarısı verildi! O illerimizde evden çıkan çıktığına pişman olacak! AFAD ve meteoroloji peş peşe uyardılar! Bir anda başlayacak...

AFAD'ın Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edindiği son değerlendirmelerine göre, 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 23 ilimiz için sarı kodlu, 1 - 2 Ekim 2024 tarihleri arasında ise 3 ilimiz için turuncu kodlu yağış uyarısı yapıldı.

TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Resim

Bartın, Kastamonu, Zonguldak

1 Ekim 2024 Salı günü Bartın ve Zonguldak çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı yağış bekleniyor. Ayrıca, Düzce, Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

DİĞER BÖLGELERDE BEKLENEN YAĞIŞLAR

Bugün sabah saatlerinden itibaren: Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Karabük, öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Öğle saatlerinde: Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı’da yerel kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Akşam saatlerinden itibaren ise Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Akşam saatlerinden itibaren: Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterecek.

Resim

AFAD’DAN UYARI VE BİLGİLENDİRME

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), turuncu kodlu yağış uyarısı verilen illerdeki vatandaşları SMS yoluyla bilgilendirdi. Ayrıca, uyarı verilen illerin valilik ve İl AFAD müdürlüklerine de mesaj ile bilgilendirme yapıldı.

Meteoroloji ve AFAD, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN