Sıcaklıklar mevsim normallerinde: Bahar havası geri geliyor

Sıcaklıklar mevsim normallerinde: Bahar havası geri geliyor

Ülkenin batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyredecek. Pazar, pazartesi ve salı günleri ise yurt genelinde yağış beklenmiyor.Üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise havanın çoğunlukla güneşli geçeceği öngörülüyor. Öte yandan, Orta ve Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan çevrelerinde yağışlı bir hava etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar beklendiğinden dolayı uyarıda bulundu. Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Giresun, Rize ve Artvin'de yaşanabilecek ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Ülkede seyredecek hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan çevrelerinde yağış beklendiğini belirterek, "Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur şeklinde ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Kars, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Ayrıca özellikle Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yani Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde bu yağışların cumartesi günü ilk saatlerden, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz" dedi.

'ANİ SEL VE SU BASKININA DİKKAT'

Özellikle Giresun, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlara sarı kodlu uyarı yayınladıklarını belirten Çelik, vatandaşlardan ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

'SICAKLIKLAR ARTACAK'

Çelik, pazar, pazartesi, salı günleri yurt genelinde yağış beklenmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sıcaklıklar, batı bölgelerde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Özellikle gece ve sabahın ilk saatlerinde ise Marmara Bölgesi ile yine yurdun iç kesimlerinde sis ve pus hadisesi görebiliriz. Yurtta önümüzdeki günlerde çoğunlukla yağışsız ve mevsim normali civarında sıcaklar yaşayacağız."

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Cengiz Çelik, üç büyük ilde yağış beklenmediğini belirterek, havanın İstanbul'da bulutlu, Ankara ve İzmir'de de az bulutlu ve açık olacağını söyledi.

İllerin sıcaklıklarına ilişkin de bilgi veren Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Ankara'da en düşük sıcaklık 4-5 derece civarında, en yüksek sıcaklık 18-20 derece arasında seyrediyor. İstanbul'da yine en düşük sıcaklık 10-11 dereceler civarında, en yüksek sıcaklıklar da yine 19-20 derece civarında olacak. İzmir'de ise en düşük sıcaklığın 13-14 derece, en yüksek sıcaklığın ise 24-25 derece civarında seyretmesini bekliyoruz."

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

26 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun1.png

27 EKİM PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun2.png

28 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3.png

29 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun4.png

30 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN