Sıcaklık mevsim normallerinin altında: 4 bölgede sağanak ve kar etkili olacak

Sıcaklık mevsim normallerinin altında: 4 bölgede sağanak ve kar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bugün ülkemizin büyük bir bölümünde yağışlı hava hakim olacak. Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar beklenirken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri bugün parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Çankırı ve Sivas çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışı görülecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis oluşabilir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle İç Ege ve İç Anadolu'da don olayı yaşanabileceği için çiftçilerin dikkatli olması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

24 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun2.png

25 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

26 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4.png

27 EKİM PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN