Sıcak çarpması tehlikesi! Bugün dışarı adım atmayın, 45 dereceyi bulacak: İstanbul, İzmir, Ankara hava durumu

Sıcak çarpması tehlikesi! Bugün dışarı adım atmayın, 45 dereceyi bulacak: İstanbul, İzmir, Ankara hava durumu

Haziran ayının sonlarına gelinmesiyle birlikte Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkarak, vatandaşları bunaltıyor. İstanbul'dan Antalya'ya, İzmir'den Diyarbakır'a kadar geniş bir yelpazede etkili olan sıcak hava, şehir hayatını olumsuz etkiliyor.

Haziran ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Beş büyük şehirde sıcak hava dalgasının etkisi hissedilirken, vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunuyor.

Beş büyük kentte hava durumu açık. İstanbul ve Bursa'da esen kuvvetli rüzgarlar vatandaşlara serinlik sağlıyor. İstanbul'da sıcaklık 31 derece, Bursa'da ise 34 derece. İzmir'de sıcaklık 35 dereceyi buldu. Ankara’da sıcaklık biraz daha artarak 36-37 dereceye çıktı.

ÖĞLE SAATLERİNDE DIŞARI ÇIKARKEN DİKKAT!

Uzmanlar güneşin en tepede olduğu zaman diliminde yani öğle saatlerinde güneşten korunmanın önemini tekrar hatırlatıyorlar. Antalya'da ise yüksek bağıl nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 38 derece.

HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİM VAR MI?

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Genellikle kuzey yönlerden, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Marmara'da salı ve çarşamba günleri kuvvetli poyraz serinlik sağlayacak. Marmara bölgesinde hava zaman zaman bulutlu olsa da yağış beklenmiyor. Edirne'de sıcaklık 36, Çanakkale'de 33, Balıkesir ve Sakarya'da ise 32 derece olacak.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi bu hafta da oldukça sıcak geçecek. Bölgenin kuzeyinde rüzgarlar Egelilere biraz serinlik sağlayacak. Ancak İç Ege'de sıcaklıklar haziran ortalamasına bakıldığında 10-12 derece üzerinde seyretmeye devam ediyor. Afyon'da sağanak geçişleri olacak. Bundan dolayı Afyon halkının tedbirli davranmasında fayda var. Manisa'da gölgede 38, Muğla'da 39, Denizli'de 43, Uşak'ta 42, Bodrum'da ise 40 derece sıcaklık bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi Haziran ayının son haftasını yüksek sıcaklıkların etkisinde geçirecek. Sıcaklıklar 33-37 derece aralığında olacak. Yüksek sıcaklıklar özellikle yaşlılarda sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu durumdan dolayı uzmanlar öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması tavsiye ediliyor. Çarşamba günü sıcaklıklar bir kademe düşecek.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz'de sahillerde bağıl nem yine çok yüksek ve bunaltıcı hava etkisini sürdürecek. Isparta ve Burdur civarında yaz sağanakları görülebilir. Isparta ve Kahramanmaraş'ta sıcaklık 39 derece olacak. Hatay ve Mersin'de hissedilen sıcaklık 37-39, Adana'da ise 45 dereceyi bulacak.

KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz'de sıcaklık sadece 2-3 derece azalacak. Bolu'da sıcaklık 31, Kastamonu'da ise 33 derece olacak. Rize çevresinde salı akşamı yağmur bekleniyor, diğer şehirlerde ise hava parçalı bulutlu olacak. Çarşamba günü yağış Doğu Karadeniz genelinde görülebilir. Samsun'da sıcaklık 28, Trabzon'da ise 27 derece olacak. Yüksek nem nedeniyle sıcaklıklar daha fazla hissedilecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu'da Van ve Hakkari arasında kısa süreli yağışlar bekleniyor. Malatya çevresinde ise hava açık ve sıcaklık oldukça artarak 39 dereceye ulaşacak. Erzurum' da sıcaklık 25-26 derecede seyrederken bugün yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar önümüzdeki günlerde de devam edecek. Diyarbakır'da sıcaklık 41, Şanlıurfa'da 42, Gaziantep'te ise 40 derece olacak. Hava sıcaklıklarının çarşamba günü biraz azalması, ancak mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam etmesi bekleniyor.

1.webp

2.webp

3.webp

4.webp

5.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN