Sahillerdeki yeni tehlike! Kıyıya kadar gelmişler: Uzmanlar doğruladı

Sahillerdeki yeni tehlike! Kıyıya kadar gelmişler: Uzmanlar doğruladı

O ilimizde sahile denize giren vatandaşlar türünü bilmedikleri bir canlı görünce yetkililere haber verdi. Sahillerdeki yeni tehlike! Balığın zehirli olduğu öğrenildi. Kıyıya kadar gelmişler...

Adana’nın Karataş ilçesinde, kıyıya yakın bölgelerde zehirli çizgili kedi balığı (Plotosus lineatus) görüldü. Denize giren vatandaşların fark etmesi üzerine bölgeye gelen ekipler, denizde canlı, kıyılarda ise ölü olarak bulunan balığın varlığını doğruladı.

ZEHİRLİ ÇİZGİLİ KEDİ BALIĞI İLK KEZ 2022'DE KEŞFEDİLDİ

whatsapp-image-2024-08-14-at-21-06-17-1.jpeg

Bu balık türü, ilk olarak 2022 yılında Mersin’de yapılan bir keşif dalışında Akdeniz sularında tespit edilmişti.

Adana’nın Karataş ilçesinde kıyıya yakın bölgelerde sıkça görülmeye başlayan çizgili kedi balığı, yerel halkı tedirgin etmeye başladı. Zehirli dikenleriyle bilinen bu balık, temas halinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

whatsapp-image-2024-08-14-at-21-06-17.jpeg

Konuyla ilgili açıklama yapan yerel yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları ve bu balık türüne dokunmamaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN