Sağlıkta şiddet son bulmuyor: İki doktor ölüm haberi verirken darbedildi

Sağlıkta şiddet son bulmuyor: İki doktor ölüm haberi verirken darbedildi

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun süredir tedavi gören bir hastanın ölüm haberini vermek isteyen doktorlar, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Dr. Hüseyin Emrah Keskin baygınlık geçirirken, Asistan Dr. Hazal Yaşar Çokyaman elinden yaralandı.

Sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor. Son şiddet haberi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geldi. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaklaşık bir yıldır tedavi gören yatağa bağımlı bir hasta, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

ÖLÜM HABERİNİ VERİRKEN DARBEDİLDİLER

Ölüm haberini hasta yakınlarına vermek isteyen anestezi uzmanı Dr. Hüseyin Emrah Keskin (51) ve asistan Dr. Hazal Yaşar Çokyaman (30), hasta yakını Birkan Can A. tarafından saldırıya uğradı. Keskin, suratına aldığı dört yumruk sonucu baygınlık geçirirken, Çokyaman da elinden yaralandı.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olay sırasında bir diğer hasta yakını S.A. da kavgaya karıştı. Hastanenin güvenlik personeli araya girerek durumu kontrol altına aldı. Baygınlık geçiren Dr. Keskin ile elinden yaralanan Dr. Çokyaman tedavi edilerek darp raporu aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, B.C.A. ve S.A.'yı gözaltına aldı. İki şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

''EVE RAHAT GİDEBİLECEK MİSİN?' DİYE TEHDİT ETTİLER'

İki çocuk sahibi Uzman Dr. Hüseyin Emrah Keskin, yaşadığı olayı anlatarak, "Uzun süre yatmakta olan hastamızın ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarını çağırdık. Bilgilendirme esnasında bir hasta yakını uzaktan gelerek 4-5 kez yüzüme yumruk attı. O an baygınlık geçirdim. Acil Servis'e kaldırıldım. Başka bir hasta yakını oraya gelip benden şikayetimi geri çekmemi istedi. Vazgeçmeyeceğimi söyleyince ise 'Eve rahat gidebilecek misin. Sana gününü göstereceğim' diyerek tehdit etti. Bütün hastalara kendi hastamız gibi bakmamıza rağmen bu şekilde şiddet görmemiz bizleri meslekten soğutuyor" dedi. Keskin, yaşadığı şiddet nedeniyle tıp fakültesini kazanan oğlunun da üzgün olduğunu belirtti.

9556140.jpg

'BU VAHŞETİ KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR'

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve oda avukatı Mithat Kara, sağlık çalışanlarının yanında olup destek verdi. İzmir Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Hiçbir şiddet eyleminin her ne gerekçe ile olursa olsun makul gösterilmesi kabul edilemez. Bu vahşeti kabullenmek mümkün değildir. Sağlıkta şiddeti sıradanlaştıran, gündemden düşürmeye çalışan ve görmezden gelen idarecilere ve sağlık otoritesine inat, sağlıkta şiddete ve sağlık otoritesinin yaklaşımlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli sürecin takipçisi olacak, hastanedeki güvenlik zafiyetine karşı önlemlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunacağız" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN