Özgür Özel'den 'Cumhurbaşkanı adayı mısınız' sorusuna dikkat çeken cevap: Hiçbir hevesim yoktur

Özgür Özel'den 'Cumhurbaşkanı adayı mısınız' sorusuna dikkat çeken cevap: Hiçbir hevesim yoktur

CHP lideri Özgür Özel, gazetecilerin, “Cumhurbaşkanı adayı mısınız’’ sorusuna "CHP’de talip olduğum görev, partiyi iktidar yapan genel başkan olmaktır. Bunun dışında hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Hedefim CHP’yi iktidar yapmaktır’’ diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyareti kapsamında il başkanlığının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya gelen Özel, belediyenin şeref defterini imzaladı. Özel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'TEHLİKE BÜYÜKSE OTUR ANLAT KARDEŞİM'

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır'' şeklindeki sözlerine ilişkin görüşünün sorulması üzerine şöyle konuştu:

''İsrail’in saldırganlığına karşı her türlü diplomatik atak, uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi noktasında hükümet ne yapacaksa destekliyoruz. Fazlasını bekliyoruz. Ama Meclis açılışında ‘yakında bize de saldıracaklar, tehlike büyük’ deyip endişe yaratmak, şu sonucu doğurmasın; ‘Bugün Türkiye’de en büyük sorun ne?’ dendiğinde, en büyük sorun yoksulluk. Hayat pahalılığı ve işsizlik diye ortaya çıkıyor. Ama biliyorsunuz ki güvenlik kaygıları arttığında, bunlar geriye gidiyor. Hayat pahalılığı gidermeyip, işsizliği çözmeyip, aç karınları doyurmayıp ‘tehlike büyük, şimdi birlik olma zamanı’ söylemlerine artık bu milletin bunlara karnı tok. Bu milletin çünkü karnı aç. Bir risk, tehlike görüyorlarsa Meclis toplansın. Anlatsınlar hepimiz bilelim. Gereğini beraber yapalım. Gün, birlik beraberlik olma günüyse ki bu konuda en iddialı parti biziz. Ülkeyi kutuplaştırdınız, muhalefeti şeytanlaştırdınız bundan kim fayda gördü? Tehlike büyükse otur, anlat kardeşim. İşlerine geldiğinde hepimiz aynı gemideyiz, işlerine gelmediğinde, bize düşman hukuku. Türkiye’nin güvenlik sorununu bahane ederek ‘az daha katlanın’ demeyeceksiniz. Artık sıkılacak tek bir diş, sıkılacak bir tek kemer deliği kalmamıştır. İsrail’in gücü Türkiye’ye yetmez. O Netanyahu’nun alnını hep birlikte karışlarız. Ama bu sorunla Türkiye’nin gerçek sorunlarının üzerini örttürmeyiz.''

'HİÇBİR TALEBİM YOKTUR'

Özel, bir gazetecinin ''Cumhurbaşkanı adayı mısınız'' sorusuna ise şu sözlerle yanıt verdi:

''Ben hep geçim olmazsa, seçim olur dedim. Bugün soruyorum Türkiye’de geçim var mı? diye, meydanlar 'yok' diyor. O zaman ne var diyorum, meydanlar erken seçim diye inliyor. Bu şartlar altında Erdoğan’ın beş yılı tamamlayacağım inadı, beyhudedir. Yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği çözmemektedir. Gelecek sene kasım ayı, görev süresinin yarısıdır. Erken seçim olursa, hep birlikte milletin önüne gideriz. Yok, erken seçim olmazsa beş yılın sonuna doğru ‘Gelin seçimleri altı ay önce yapalım. Ben de aday olayım’ derse öyle bir şey yok. Önümüzdeki sene en geç kasım ayında... Desin ki ‘2025 mart ayında seçim yapalım’ ben dünden hazırım. Koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Bunu hepsi biliyor. CHP’de talip olduğum görev, partiyi ikinci yüzyılın ilk genel seçimlerinde iktidar yapan genel başkan olmaktır. Bunun dışında kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim, milletime ve ülkeme dairdir. Hedefim CHP’yi iktidar yapmaktır.''

Özel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın genel başkanlık için yaptığı adaylık açıklamalarına ilişkin bir soruya, ''CHP’nin her bir üyesinin her bir göreve talip olma hakkı vardır. Kendisi şu anda Muratpaşa Belediye Başkanı'dır'' yanıtını verdi.

'BİR SANTİM EĞİLMEYİZ'

TBMM’deki resepsiyonda parti genel başkanları arasındaki diyaloglara ilişkin bir soru üzerine de Özel şunları kaydetti:

''Sayın Bahçeli’nin dört gazeteciyi tehdit ettiği konuşmasına en sert reaksiyonu ben verdim. Ancak şöyle bir şey var. Bir, kişilerin söylemleri var. Onlara verilmesi gereken cevaplar var. Bir de kişilerin temsil ettiği makamlar var. Cumhurbaşkanı, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı. Bir de son seçimlerde 26 milyon oy almış. Partisinin 10 milyonun üzerinde her geçen gün azalsa da üyesi var. Kendisine oy verenlerin ve partisinin üyelerinin şahsında Cumhurbaşkanı’na saygı göstermek, elini sıkmak. Devlet Bahçeli’ye oy veren MHP’lileri o temsil ediyor. Onunla selamlaşmak, bayramda telefonlaşmak. DEM Parti, 6.5 milyon oy almış. O seçmenin temsilcileriyle merhabalaşmak, İYİ Parti’yi temsilen Müsavat Bey’e sarılmak, siyasette olmazsa olmazlar. Bunu yapmadığınızda, siz o kişilere oy vermiş kişilere saygı duymuyorsunuz. Siyasette ellerin havada bırakıldığı dönemi, CHP geride bıraktı. Artık herkes geride bırakıyor. Bizim siyasete getirmeye çalıştığımız mücadeleyse sonuna kadar ama küfürsüz, hakaretsiz mücadele. Hakaret, küfür yok. Muhalefetin en serti var. Şu anda Türkiye İttifakı’na, Cumhur İttifakı’ndan seçmen bazında büyük bir teveccüh ve tebessüm var. Bir kelime eksik konuşmayız, bir santim geri gitmeyiz. Bir santim eğilmeyiz. Biz bir santim eğilirsek, bunlar bu millete diz çöktürürler.''

'İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN BÜTÜN TELEVİZYONLAR ARANARAK ‘ARTIK NARİN’İ BIRAKIN’ DEDİLER'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Narin Güran cinayetinin araştırılma önergesinin TBMM’de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmesine ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi:

''Ben eğer bir şey bilseydim Narin cinayetiyle ilgili büyük bir açıklıkla söylerdim. Çünkü bu millet bunu bilmeyi hak ediyor. Hepimiz Narin’i evladımız olarak gördük. Sanki evladımızı gömer gibi hepimizin yüreği parçalanarak Narin gömüldü. Ama birileri bir şeyler biliyor. AK Partili milletvekili demişti. Hala AK Parti’de. Birileri bir şeyler biliyor ama belli feodal sebeplerden, belli siyasi gerekçelerden susuyorlar. Narin, televizyonların birinci gündemiyken, İletişim Başkanlığı’ndan bütün televizyonlar aranarak ‘Artık Narin’i bırakın’ dediler. Katiller bulunmuyor, hükümet yıpranıyor. Bunlar konuşuluyor diye hükümet yıpranmayacak. Hükümet, bu cinayetler olmazsa, engellenirse yıpranmaz. Gizlemekle kendilerini kurtaramazlar. Benim sizden farklı bildiğim bir şey yok. Bu soruyu Adalet ve İçişleri Bakanı’na sormak lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN