Osmanlı’nın lattesi olarak biliniyor, sokak sokak gezerek satılıyor! Soğuk iklimde yetişiyor, üretici paraya para demiyor

Osmanlı’nın lattesi olarak biliniyor, sokak sokak gezerek satılıyor! Soğuk iklimde yetişiyor, üretici paraya para demiyor

Kış aylarında en çok tüketilen içeceklerin başında geliyor bir içecekten çok daha fazlasını sunuyor. Soğuk iklimlerde yetişen mucizevi ürün üreticisine bolca kazandırıyor hem ekonomiyi kalkındırıyor hem de şifa sağlıyor.

Türkiye'de en çok tüketilen kış içecekleri arasında yer alan salep çoğunlukla İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştiriliyor. Sıcak sıcak tüketilen ürünlerin başında gelen salep bir çeşit orkidenin kökünden elde ediliyor. Ortadoğu, Asya ve Güney Avrupa'nın soğuk iklimlerinde yetişen bir orkide türü olarak bilinen salep hem sağlık açısından hem de lezzet açısından pek çok farklı fayda sağlamaktadır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Yüksek lif içeriği ile birlikte bağırsak sağlığını koruyan salep sindirim sistemini de düzenlemektedir. Kalp ve damar rahatsızlıkları gibi ciddi problemlerde oldukça önemli bir yere sahip olan salep tüketimi ile kalp sağlığını destekliyor. Talep içeriğinde bulunan Karbonhidratlar vücuda enerji verirken özellikle kış aylarında enerji seviyesini de arttırıyor.

Osmanlı Baharat'ta salep keyfi - Son Kale Kocaeli

Salep içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemi güçlenirken vücudu serbest radikallere karşı koruyarak genel sağlık üzerinde de olumlu etkiler sağlamaktadır. A, C, B, vitaminleri açısından zengin bir ürün olarak bilinen talep bağışıklık sistemini güçlendirirken kış hastalıklarında olası risklere karşı da önemli bir görev üstleniyor. Cilt sağlığı ve sinir sistemine yönelik iyileştirici faydaları da bulunmaktadır.

İzinsiz salep toplamaya 40 bin lira ceza

OSMANLI'DAN GÜNÜMÜZE ULAŞAN LEZZET

Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen ve kış mevsiminde sıklıkla tüketilen salep sağlıklı beslenme açısından da son yılların popüler ürünü olarak görülüyor. Orkide bitkisinin köklerinden elde edilen salep tozu Osmanlı döneminde bol bol tüketilmektedir. Osmanlı'nın lattesi olarak biliniyor kış aylarında lezzetiyle damaklarda eşit bir tat bırakıyor. Sancılı adet dönemlerinde kadınların mutlaka tüketmesi gereken ürünler arasında yer alan talep regl sancılarını azaltırken gebelikte rahim kasılmalarını da azaltmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN