Ormanlık alanlar için tedbir: Girişler 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Ormanlık alanlar için tedbir: Girişler 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Erzurum Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişlerin 15 Ekim'e kadar yasaklandığını açıkladı.

Erzurum Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişlerin 15 Ekim'e kadar yasaklandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, orman yangınlarını önlemek amacıyla 1 Temmuz - 15 Ekim tarihleri arasında bazı bölgelerde çeşitli kısıtlamaların getirildiği belirtildi. Bu kısıtlamalar çerçevesinde Şenkaya ilçesi yol ayrımı asfaltının her iki tarafındaki sarıçam ağaçlandırma sahaları, İkizpınar köy yolu çevresindeki sarıçam ağaçlandırma sahaları ile Oltu ilçesi Gökçedere, Dere Başı, Güllüce, Ormanağzı, Kayaaltı, Antaş, Bahçecik, Aşağı Çamlık, İnci, Şenyamaç, Kaban ve Beykonak köy yollarının her iki yanındaki sarıçam ormanlarının çevresinde, bu alanlardan geçen yollarda orman kenarında mola vermek, ateş yakmak ve piknik yapmak yasaklandı.

Orman alanlarına 4 kilometre mesafede bulunan köylerde anız ve benzeri bitki örtüsünün yakılmasının da yasaklandığı belirtilen açıklamada, yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı ifade edildi. Bölge sakinlerinin yalnızca kendilerine ayrılan tescilli piknik alanlarında gerekli önlemleri alarak ateşsiz piknik yapabilecekleri vurgulandı.

Tescilli piknik alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin, yangınlar konusunda gerekli uyarılarda bulunarak çöp bırakılmaması konusunda denetim ve kontrol yapacağı, orman içi ve kenarında tadilat ile yeni yapım faaliyetleri gösteren iş sahipleri ve firmaların da önlemlerini alması gerektiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, "Nakil hatlarının ve trafo merkezlerinin yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar, özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerde gerekli bakımları gerçekleştirecekler, gerektiğinde hattaki enerjiyi keseceklerdir. Belediyeler, orman içi ve kenarındaki çöp toplama ve depolama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklardır. Orman İdaresi, Jandarma, Emniyet, Belediye ve Zabıta Birimleri tarafından oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse kaymakamların emirleri ile tüm kamu personeli ve araçlarından yangınlara karşı müdahalede yararlanılabilecektir." ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN