Öcalan’ın avukatı “İmralı ile görüşmeler var” iddiası ile ilgili KARAR’a konuştu: “Görüşme olmadı, olsaydı bilgilendirilirdik”

Öcalan’ın avukatı “İmralı ile görüşmeler var” iddiası ile ilgili KARAR’a konuştu: “Görüşme olmadı, olsaydı bilgilendirilirdik”

Ankara siyaseti “Yeni çözüm süreci başlıyor” gündemiyle hareketlenmeye başladı. Al-Monitor'da yayınlanan bir haberde İmralı Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan'ın PKK yöneticileri ile görüşmesine izin verildiği iddia edildi. KARAR’a konuşan Öcalan’ın Avukatı İbrahim Bilmez, “Eğer böyle bir görüşme ya da haberleşme olsaydı avukatlar mutlaka bilgilendirilirdi. 2021’den beri hiçbir şekilde İmralı’dan haber alamıyoruz.” dedi.

SEMA KIZILARSLAN

Türkiye ve Ankara siyaseti bu haftanın başından beri “Yeni çözüm süreci başlıyor” gündemiyle hareketlenmeye başladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de DEM Parti üyelerle tokalaşmış ve "Dünyada barışı arzularken, öncelikle kendi ülkemizde barışı sağlamalıyız. Yeni bir döneme giriyoruz" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bahçeli'ye destek vermiş, "Yeni yasama yılında siyasette daha farklı bir dil ve yaklaşım görmek istiyoruz. Sayın Bahçeli’nin açıklamalarını takdirle karşılıyor ve Türk demokrasisi ile 85 milyonun kardeşliği adına çok değerli buluyoruz. Cumhur İttifakı’nın uzattığı dostluk elinin, muhatapları tarafından kıymetinin anlaşılmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

KARAR’a konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise “Türkiye'nin demokratikleşmesini ve Kürt sorunun çözümünü konuşmak bizim için anlamlı, müzakere ve uzlaşı kanallarının açılması gerek” diyerek sürece ilişkin olumlu açıklamalarda bulunmuştu.

“25 MART’TAN BERİ İMRALI’DAN HABER ALAMIYORUZ”

Dün (10 Ekim) Gazeteci Amberin Zaman, Al-Monitor'da yayınlanan bir haberinde Abdullah Öcalan'ın PKK yöneticileri ile görüşmesine izin verildiğini ve bu görüşmelerin devam edeceğini iddia etmişti.

KARAR’a konuşan Öcalan’ın avukatlarından Avukat İbrahim Bilmez, “Biz her hafta görüşme başvurusu yapmamıza rağmen, tam 43 haftadır yani 25 Mart 2021’deki kardeşiyle yaptığı, yarım kalmış telefon görüşmesinden beri hiç bir şekilde İmralı’dan haber alamıyoruz.” dedi.

“BÖYLE BİR GÖRÜŞME YA DA HABER OLMUŞ OLSAYDI, BİZ MUTLAKA BİLGİLENDİRİLİRDİK”

Bilmez, Erdoğan ve Bahçeli’nin açıklamalarını hatırlattı: “Amberin Hanım neden böyle bir yazı yazdı, bilmiyorum. Kaynak gösterilmeden bazı yorumcuların görüşlerine dayandırılmış gibi duruyor. Bildiğiniz gibi Bahçeli’nin bir açıklaması oldu, ardından Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları geldi. Bu açıklamalar üzerine bazı spekülasyonlar yapılmış olabilir. Ancak dediğim gibi, bizim elimizde somut bir bilgi yok.”

İddia edilen görüşmelerin olması durumunda mutlaka avukatlarının da bilgilendirilmiş olacağına dikkat çeken Bilmez, “Eğer böyle bir görüşme ya da haber olmuş olsaydı, biz mutlaka bilgilendirilirdik. Şu an elimizde hiçbir bilgi yok, aileyle görüşme yok, telefonla görüşme yok, avukatlarla görüşme yok. Kamuoyunun bu durumun ciddiyetini fark etmediğini düşünüyorum, çünkü dünyada bu kadar izole bir durumun örneği yok. Guantanamo bile bu şekilde değildi; en azından oradaki avukatlar müvekkilleriyle görüşebiliyordu. Ancak İmralı’da hukuk tamamen askıya alınmış durumda.” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN