Narin Güran soruşturmasında eş zamanlı baskın

Narin Güran soruşturmasında eş zamanlı baskın

Narin Güran'ın soruşturmasında, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın akrabalarına yönelik Gönenli Köyü ile oğlu yaşayan Çarıklı beldesindeki evlere baskınlar yapıldı.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan ve 8 Eylül’de köyün 2 kilometre uzağındaki dere yatağında cesedi bulunan 9 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturma derinleştirildi. Narin’in cinayet günü gömüldüğü itiraf edilen Nevzat Bahtiyar’ın olay anında bulunduğu saatte iki farklı kişinin daha olay yerinde tespit edildiği öğrenildi. Bu gelişmeler üzerine, TÜBİTAK tarafından hazırlanacak bilirkişi raporunun beklenmesiyle birlikte, jandarma timleri komşu köylerde eş zamanlı baskınlar düzenledi.

KOMŞU KÖYLERE BASKINLAR YAPILDI

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, Tavşantepe Köyü’ne komşu olan Gönenli Köyü ve Çarıklı beldesindeki itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın yakınları ile oğlunun evine baskınlar gerçekleştirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Sorgu Hakimliği’nden alınan arama ve el koyma kararı doğrultusunda yapılan aramalarda jandarma, dijital materyaller ve delil niteliği taşıyabilecek bazı eşyalara el koydu.

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, Narin’in kaybolduğu gün köyde ikamet etmediği halde Nevzat Bahtiyar’ın ağabeyi A.B.’nin köyde bulunduğu belirtildi. Tanık ifadeleri ve güvenlik kameraları da bu durumu destekliyor.

ŞÜPHELİ SORULAR VE TEDİRGİN TAVIRLAR

Nevzat Bahtiyar’ın ağabeyinin, olay gününden sonra köydeki arama çalışmalarını dikkatle takip ettiği ve askerlere sürekli olarak “Askerler nereye baktılar? Dereye de baktılar mı?” gibi şüpheli sorular sorduğu kaydedildi. Bunun yanı sıra, Bahtiyar’ın eşi de küçük kızın kaybolmasının ardından “Biz zaten gidiyoruz buralardan. İstanbul’a yerleşeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

ARAÇTA BULUNAN DNA İZLERİ

Olay günü Nevzat Bahtiyar’ın saat 15.40 ile 16.30 arasında aracıyla dere yatağında sabit beklediği tespit edildi. Şahin göz kamerasına yansıyan görüntülerde, cesedi gömdükten sonra aracıyla Çarıklı beldesine gittiği görülüyor. Tutuklanan amca Salim Güran’ın 2 Eylül’deki tutukluluğu, CMK’ya göre ayda bir tutukluluk incelemesi gereği nedeniyle yeniden değerlendirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Salim’in kullandığı aracın koltuğunda Narin’e ait DNA lekeleri bulunduğunu ve olaydan sonra telefonundaki arama kayıtları ile WhatsApp yazışmalarını silmesi nedeniyle tutukluluğun devamına karar verdi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI

Sulh Ceza Hakimliği, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak, tutukluluğun devam etmesine ve ev hapsi ya da yurtdışına çıkış yasağı gibi adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağına karar verdi. Ayrıca, Narin’in ailesi ve Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk durumuna yapılan itirazlar da reddedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN