Mustafa Yeneroğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması: Bu dava siyasi bir suikastın üstünün örtülmesi için açılmıştır’

Mustafa Yeneroğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması: Bu dava siyasi bir suikastın üstünün örtülmesi için açılmıştır’

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Sinan Ateş'e yönelik suikast davasının ilk duruşması öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Yeneroğlu, davanın siyasi baskılarla şekillendirildiğini ve adaletin sağlanması için süreci sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Sinan Ateş suikastının ilk duruşması öncesinde düzenlediği basın toplantısında, davanın siyasi bir suikastın üstünü örtmek amacıyla yürütüldüğünü belirtti. Yeneroğlu, "Bu davanın üzerinin kapatılmasına izin vermek adaletin katliamıdır. Buna izin vermeyecek, süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Gerçek bir hukuk devleti olduğumuzda bu cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılacağına inancımız tamdır. Bu cinayeti azmettirenler ve üstünü kapatanlar tarih önünde hesap verecektir." dedi.

'YARGILAMA, GERÇEKLERDEN KOPUK BİR İDDİANAME İLE YAPILIYOR'

Yeneroğlu, yargılamanın gerçeklerden kopuk bir iddianameyle yürütüldüğünü belirterek, "Cinayetin arkasındaki sebepler ortaya çıkarılmalı, azmettiriciler tespit edilip yargılanmalı ve hukuk devleti gereği cezalandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

'SORUŞTURMA SÜRECİNDE DELİLLER KARARTILDI'

Mustafa Yeneroğlu, soruşturma sürecinde delillerin karartıldığını ve görevli savcıların değiştirildiğini belirtti. Yeneroğlu, "Olaya ilişkin deliller toplanırken iktidar ortağının üst düzey yöneticilerine dokunan kısımlar törpülendi. Görevli savcılar değiştirilerek soruşturma yönlendirildi. Ahmet Yiğit Yıldırım'ın da aralarında olduğu 17 kişinin dosyası ayrıldı, diğer 22 kişi hakkında iddianame yazılması yerel seçimlerden sonraya bırakıldı." dedi.

'İDDİANAME GERÇEĞİ ÖRTMEK İÇİN YAZILDI'

"İddianame, cinayeti aydınlatmak yerine üstünü örtmek amacıyla yazılmıştır. Suçta kullanılan aracın sahibi ve bağlantıları üzerine gidilmemiştir. Cinayetin sebebi araştırılmamış, siyasi bağlantılar görmezden gelinmiştir." diyen Yeneroğlu, iddianamenin eksikliklerine dikkat çekti.

'SİNAN ATEŞ CİNAYETİ PLANLI BİR SUİKASTTIR'

Sinan Ateş suikastının belli bir plan dahilinde işlendiğini belirten Yeneroğlu, "Bu cinayet, planlı bir şekilde işlenmiş bir siyasi cinayettir. Failler plan dahilinde tespit edilip korunmuştur. Siyasi bağlantılar görmezden gelinmiştir." ifadelerini kullandı.

'CİNAYETİN ORGANİZE BİR SUÇ OLDUĞU GÖRMEZDEN GELİNDİ'

Yeneroğlu, cinayetin organize bir şekilde işlendiğini, ancak iddianamede bu bağlantıların araştırılmadığını belirterek, "Cinayet, fiziki takipler ve telefon görüşmeleriyle planlanmıştır. Tüm şüpheliler açısından ciddi bir suç örgütü söz konusudur. Ancak iddianamede bu bağlantılar göz ardı edilmiştir." dedi.

'GERÇEKLER VE SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARILMALIDIR'

Yeneroğlu, yargının siyasi baskı altında olduğunu ve bu durumun Sinan Ateş davasında açıkça görüldüğünü ifade etti. "Hukukun üstünlüğü yerine mafyaların ve çetelerin üstünlüğünü tanıyan bir yargı sistemi ile karşı karşıyayız. Kovuşturma aşamasında da siyasi baskının devam edeceği aşikârdır." diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN