Muğla değil, İzmir hiç değil! Ege’nin saklanmış mavi cenneti! 2 saatte geziliyor, huzurun kitabını yazıyor

Muğla değil, İzmir hiç değil!  Ege’nin saklanmış mavi cenneti! 2 saatte geziliyor, huzurun kitabını yazıyor

Ege'nin doğal güzellikleri yaz kış büyülemeye devam ediyor. Son dönemde ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yerler arasında görülüyor gitmeyen bin pişman oluyor. Hem tarihi hem de doğal dokuları binlerce kişiye kendine çekiyor. İşte Ege'nin saklı kalmış cenneti…

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Arapapıştı Kanyonu, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi dokusuyla da birçok turisti kendine çekiyor. Ege'de yer alan birçok farklı güzellik bulunurken bu Kanyon milyonlarca yıl süren jeolojik oluşumlar ile ortaya çıkıyor. Akçay Nehri'nin etkisiyle şekillenen Arapapıştı Kanyonu, 6 kilometre uzunluğunda olmakla birlikte 380 metre yüksekliğinde muhteşem bir güzellik sunuyor.

2 SAATTE GEZİLİYOR

Bahar aylarında yapılan tekne turları ile birlikte ziyaretçilerin ilgisini çeken Kanyon yaklaşık 2 saat süren turlar ile birlikte geziliyor. Antik kent kalıntıları, kayalara oyulmuş tapınaklar ve 2500 yıllık kaya mezarları gibi tarihi izler de bu kanyonda bulunuyor. Arapapıştı Kanyonu, 2016 yılında turizme açılırken her geçen gün ziyaretçi potansiyelini de arttırıyor.

ARAPAPIŞTI KANYONU | Kültür Portalı

Hem doğanın sunmuş olduğu güzellikler hem de tarihi zenginlikler bir araya gelince bölgenin turizm potansiyeli de ikiye katlanıyor. Her yıl artan ziyaretçi sayısı kanyonu önemli bir Destinasyon alanı haline dönüştürüyor. Ege'nin gizli kalmış kanyonu hem doğa tutkunları hem de tarih meraklıları için inanılmaz bir gezi rotası oluşturuyor.

Aydın'ın doğal güzelliği Arapapıştı Kanyonu - Ekonomi Haberleri

Mavi ve yeşilin birbiriyle olan uyumu kıvrımlı nehir ile birleşince inanılmaz bir güzellik de gözler önüne seriliyor. Balıkçıllar ve karabatakları ev sahipliği yapan ve düzenlenen tekne turları ile gezilen Arapapıştı Kanyonu, Aydın şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Arapapıştı Kanyonu, son zamanlarda dünya mirası olarak lanse edilirken sit alanı ilan edilmesi ile birlikte koruma altında tutuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN