Meteoroloji'den üç il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji'den üç il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ekim Çarşamba günü için hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkemizin bazı bölgelerinde yağışlı havanın devam edeceği ve 3 il için sarı kodla uyarı yapıldığı belirtildi. Özellikle Artvin, Trabzon, Samsun, Erzurum ve Kars gibi illerde gün boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Vatandaşların bu illerde yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı havanın devam edeceği öngörülüyor. Özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Trabzon, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yaşanacak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı dikkatli olması gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde ise Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor.

Ülkemizin diğer bölgelerinde ise hava genel olarak parçalı bulutlu olacak. Ancak, yerel olarak görülebilecek sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın, genellikle kuzeyli, yurdun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

8 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun1.png

9 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

10 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun3.png

11 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun4.png

12 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN